© rr

Zestiger die 4 jaar riskeert, valt flauw tijdens proces in Hasseltse rechtbank

Hasselt -

Een 62-jarige sportinstructeur riskeert 4 jaar cel voor de aanranding van de eerbaarheid van acht minderjarige meisjes tijdens sportkampen. Toen de advocate van een van de kinderen het woord nam, viel de man flauw. De zitting in de Hasseltse rechtbank is geschorst en de hulpdiensten kwamen ter plaatse.

Vrijdagvoormiddag rukten de hulpdiensten, waaronder de ziekenwagen en de MUG, uit naar de correctionele rechtbank in Hasselt. Een 62-jarige man, die zich moest verantwoorden voor zedenfeiten, was flauwgevallen tijdens zijn proces.

De man moest zich verantwoorden voor de aanranding van de eerbaarheid van acht meisjes tussen de 10 en 14 jaar tijdens sportkampen die hij begeleidde. Hij zou de kinderen tijdens de lessen hebben aangeraakt aan de borsten, buik en billen. Zelf sprak hij louter over het corrigeren van hun houding tijdens het uitvoeren van de sporten. Hij ontkent de beschuldigingen, maar de procureur eist toch vier jaar cel.

© rr

Toen meester Davina Simons, advocate van een van de slachtoffers, het woord nam, viel de zestiger flauw. De zitting werd onmiddellijk geschorst. De man werd ondertussen bij bewustzijn weggebracht met de ziekenwagen. De behandeling van de zaak wordt verdergezet in zijn afwezigheid. Zijn raadsman Tom Van Overbeke zal later vandaag het woord nemen.

 (shde)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer