Streamingdiensten zijn begonnen aan een heuse metamorfose, zeggen mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens. Wat betekent dat voor jou?
Volledig scherm
PREMIUM
Streamingdiensten zijn begonnen aan een heuse metamorfose, zeggen mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens. Wat betekent dat voor jou? © HLN Fotomontage / Gettyimages

Netflix en co passen strategie aan en dat zal je voelen in je portefeuille: “Het is gedaan met profiteren”

Als je een Netflix-abonnement hebt, is de kans groot dat je de voorbije week een mail hebt ontvangen over een prijsverhoging. Na Disney+ en Streamz gaan namelijk ook bij Netflix de prijzen weer naar boven. “Streamingdiensten willen meer winst gaan maken”, waarschuwen experts. “En ze halen er ‘trucjes’ voor boven.” Mediaspecialisten Tim Raats en Tom Evens leggen uit waarom je steeds meer zal moeten betalen en in de HLN Streamingwijzer ontdek je vervolgens waar je vandaag nog de goedkoopste én kwalitatiefste formules kan vinden.

  1. Damiaan ging op zijn 56ste al met pensioen: “Financieel had ik het gemakkelijker gehad als ik tot mijn 60ste was blijven werken”
    PREMIUM

    Damiaan ging op zijn 56ste al met pensioen: “Financieel had ik het gemakkelij­ker gehad als ik tot mijn 60ste was blijven werken”

    Belgen gaan steeds vroeger met pensioen. Liefst 41,6 procent van de werknemers trok vorig jaar een streep onder hun carrière voor de wettelijke pensioenleeftijd van 65 jaar, zo blijkt uit cijfers van hr-expert Acerta. Damiaan Peeters (66) nam tien jaar geleden al afscheid van zijn job in de luchtvaartsector. Hoeveel pensioen houdt hij over aan zijn loopbaan? Wat is het verschil met zijn laatste loon? En mist hij nu zijn werk? “Je leert al snel dat je ook met minder kan rondkomen.”
  2. Is je oude postzegelverzameling nog veel geld waard? “Deze Belgische zegel kost 100.000 euro en er zijn er nog 3 vermist”
    PREMIUM

    Is je oude postzegel­ver­za­me­ling nog veel geld waard? “Deze Belgische zegel kost 100.000 euro en er zijn er nog 3 vermist”

    Steeds meer mensen laten hun verzameling Belgische postzegels schatten. Niet omdat ze verwachten een ‘Omgekeerde Dendermonde’ in hun bezit te hebben, wel omdat ze hebben opgevangen dat hun verzameling in 2028 niets meer waard zal zijn. Klopt dat? Hoe pak je zo’n schatting aan? En met welke Belgische postzegels heb je mogelijk een fortuin in handen? We vragen het aan postzegelhandelaar Bart Van Acker: “In dit type zegels zit echte waarde.”