© Wout Muyldermans

150 sympathisanten lopen voor Prinses Harte

Al voor de vijfde keer organiseert de vzw Prinses Harte uit Muizen tijdens Dwars door Mechelen vandaag zijn eigen evenement ‘Run4Harte’. Zo’n 150 sympathisanten lopen mee in een shirt voor Harte.

Sven Van Haezendonck

“Run4Harte is ondertussen geëvolueerd naar een activiteit waarbij het communitygevoel primeert: samenlopen, je vrienden maar evengoed onbekenden toejuichen, elkaar tot aan de meet ondersteunen”, zegt Johan Muyldermans van de vzw. Opnieuw is het grote deelnemersaantal van tennisclub Kromveld uit Bonheiden opvallend. De club is dit jaar opnieuw met veertig leden vertegenwoordigd. Onder hen zijn er ook een aantal nieuwe deelnemers.

Run4Harte is traditiegetrouw ook de start van een drukke periode. Eind september beginnen de stiknamiddagen bij Stitch & Co, begin oktober bedankt de vzw zijn vrijwilligers en initiatiefnemers van acties, en ondertussen is het aftellen naar Music for Life, waarvan de vzw hoopt dat dit opnieuw veel acties oplevert. “Alhoewel start dit jaar niet de juiste omschrijving is. Dankzij de steun van ‘De Zomer is van Mechelen’ was Prinses Harte ook tijdens de zomer regelmatig te zien”, vertelt Muyldermans.

De vzw, die kleurrijke verwenpakketten maakt voor kinderen die in het ziekenhuis verblijven, staat vandaag met een kraampje op de Grote Markt. Mensen die alsnog geïnteresseerd zijn om voor de vzw te lopen zijn nog altijd welkom. Vanaf 12u worden de laatste T-shirts daar verkocht.

Info: prinsesharte.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER