donderdag 24 augustus 2017 - Jupiler Pro League
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Nikos Karelis werkte gisteren zijn individueel programma buiten af.  JEFFREY GAENS

KRC Genk

NIKOS KARELIS snuift opnieuw de buitenlucht op

“SITUATIE ELKE DAG BEKIJKEN”

De stralen van een Grieks aanvoelende zon deden Nikos Karelis zichtbaar deugd. De Genkse scherpschutter, wiens herstelperiode van een kruisbandblessure met een maand werd verlengd door een tweede kleine ingreep, mocht gisteren voor het eerst weer de buitenlucht opsnuiven.

Marnik GEUKENS

Na een stevige sessie met kinesist Jan Theunis en enkele rondjes uitlopen, maakte Nikos Karelis ruim de tijd voor handtekeningen en foto’s met de Genkse fans. “Het doet deugd om eindelijk weer buiten te kunnen trainen”, zei hij. “Een datum prikken voor mijn eerste wedstrijd doe ik niet. Dat heeft weinig zin, ik moet in eerste instantie luisteren naar mijn lichaam. Daarom evalueren we mijn situatie dag na dag, op die basis wordt mijn programma dan uitgetekend.”

Benson: enkel

De tweede klant van de Genkse kinesist heette Benson Manuel. Hij werkte eerst een looptraining af, vooraleer hij een pittig individueel programma voorgeschoteld kreeg . “Donderdag pik ik waarschijnlijk weer aan bij de groep”, hoopte Benson. “Ik heb tijdens mijn invalbeurt tegen Charleroi mijn enkel licht verzwikt, uit voorzorg trainde ik apart. Maar de enkel voelt gelukkig goed aan.”

Een datum prikken voor mijn eerste wedstrijd doe ik niet. Eerst moet ik luisteren naar mijn lichaam Nikos KARELIS

Catteeuw: Antwerp

Het meest opvallende nieuws van de dag werd na de training gecommuniceerd. Na zes jaar trouwe dienst verlaat fysiektrainer Peter Catteeuw (36) KRC Genk. Hij gaat binnenkort aan de slag bij Antwerp, al blijft hij in Genk tot de club een opvolger voor hem gevonden heeft.

“Antwerp heeft me benaderd en kunnen overtuigen met een ambitieus project”, legt Catteeuw uit. “Ik was helemaal niet uitgekeken op KRC Genk, maar zie het wel zitten om een nieuwe uitdaging aan te gaan. Op papier is het een stap terug van een club van de G5 naar een nieuwkomer in eerste klasse. Maar ik zie Antwerp als een slapende reus, waarmee ik een nieuw project uit de grond kan stampen.”

Karelis maakte na de training uitgebreid tijd voor handtekeningen en foto’s. Jeffrey Gaens

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws