Direct naar artikelinhoud
US Open

Elise Mertens dankzij forfait in halve finale New Haven - Raonic volgende grote naam die forfait geeft

Elise Mertens dankzij forfait in halve finale New Haven - Raonic volgende grote naam die forfait geeft
Beeld afp

De Chinese Shuai Zhang (WTA 29) heeft forfait gegeven voor haar kwartfinale tegen Elise Mertens (WTA 46) op het WTA-toernooi in het Amerikaanse New Haven (hard/776.000 dollar). Daardoor staat onze landgenote meteen in de halve finales. Mertens, die zich via de kwalificaties op de hoofdtabel knokte, neemt het bij de laatste vier op tegen ofwel de Slowaakse Dominika Cibulkova (WTA 11), het tweede reekshoofd, ofwel de Russin Anastasia Pavlyuchenkova (WTA 20).

Kirsten Flipkens moest in de kwartinale haar meerdere erkennen in de Australische Daria Gavrilova (WTA 26). De Kempense, eveneens kwalificatiespeelster in New Haven, verloor met 6-2 en 6-4 na 1 uur en 45 minuten. In het dubbelspel treedt Flipkens nog aan in de kwartfinales. Samen met de Nederlandse Demi Schuurs neemt ze het op tegen de Australische tweede reekshoofden Ashleigh Barty en Casey Dellacqua. Bij winst wacht in de halve finales een duel met Mertens en de Tsjechische Kristyna Pliskova.

Joris De Loore.Beeld epa

Joris De Loore (ATP 199) heeft zich afgelopen nacht geplaatst voor de tweede kwalificatieronde van het US Open, het vierde en tevens laatste grandslamtoernooi van het seizoen. De Loore versloeg in de openingsronde van de kwalificaties de Oekraïner Illya Marchenko (ATP 162) in 3 sets met 6-3, 3-6 en 4-6. De match duurde net geen twee uur.

In de tweede ronde ontmoet de enige Belgische man in de kwalificaties Duckhee Lee (ATP 163). De Zuid-Koreaan was in New York met 6-4 en 6-3 te sterk voor de Oostenrijker Gerald Melzer (ATP 134).

Eerder op de dag strandden Maryna Zanevska (WTA 105) en Ysaline Bonaventure (WTA 281) in de eerste kwalificatieronde bij de vrouwen.

Elise Mertens dankzij forfait in halve finale New Haven - Raonic volgende grote naam die forfait geeft
Beeld afp

Polsblessure houdt Milos Raonic weg uit New York

Milos Raonic moet forfait geven voor de US Open. De Canadees, nummer 11 op de wereldranglijst, heeft nog te veel last van een polsblessure. "Ik heb alles geprobeerd om voor de US Open te herstellen van deze kwetsuur. Maar jammer genoeg is de pijn te fel en zie ik, na overleg met de dokters, geen andere optie dan mij terug te trekken", laat Raonic weten in een bericht op Instagram.

Raonic kwam voor het laatst in actie begin augustus. Hij ging er toen al na een wedstrijd uit op het Masters 1.000 in Montreal. Daarna gaf hij forfait voor Cincinnati.

Raonic liet zijn linkerpols inmiddels opereren. Daarbij werden enkele stukjes bot verwijderd. De Canadees hoopt dit seizoen nog in competitie te kunnen treden. Op de US Open kende Raonic nog nooit echt succes. Vorig jaar sneuvelde hij in de tweede ronde. Zijn beste uitslag is een achtste finale (in 2012, 2013 en 2014).

De verliezend finalist van Wimbledon 2016 is al de vierde topspeler bij de mannen die afzegt voor de US Open (28/8-10/9) na de Serviër Novak Djokovic (elleboog), de Zwitserse titelverdediger Stan Wawrinka (knie) en de Japanner Kei Nishikori (hand).

Instagram post by Milos Raonic * Aug 24, 2017 at 2:17am UTC

7,404 Likes, 409 Comments - Milos Raonic (@mraonic) on Instagram: "To all my friends and fans, I'm writing to provide you with an update on my injury. As you know,..."

Polsblessure houdt Milos Raonic weg uit New York
Beeld photo_news

Lees ook

Geselecteerd door de redactie