Festival Stroom werd vrijdag voorgesteld aan de Scheldepromenade in Wichelen.© Brent Saey

Scheldevallei getrakteerd op oeverconcerten tijdens zomers festival: “We laten horen hoe de seizoenen in 2050 klinken”

Wichelen/Aalst/Dendermonde -

Stroom, festival in de Scheldevallei keert voor de derde keer terug deze zomer. Vrijdagochtend werd het programma voorgesteld aan de nieuwe scheldepromenade in Wichelen. Het festival brengt vanaf 20 juni twee weken lang oeverconcerten op verschillende locaties langs de Schelde tussen Gent en Antwerpen.

Brent Saey

De erkenning van het Nationaal Park Scheldevallei in oktober vorig jaar geeft Stroom, festival in de Scheldevalleidit jaar een extra dimensie. Het evenement is dit jaar al toe aan de derde editie. “De natuur, rivier en duurzaamheid spelen uiteraard opnieuw een prominente rol”, vertelt Sophie Detremmerie, festivalsmanager van Stroom.

“Met bezoekers uit 178 verschillende gemeenten konden we vorig jaar spreken van een succes”, luidt het. En ook dit jaar heeft de organisatie werk gemaakt van een gevarieerd muzikaal programma. Die staan centraal tijdens verschillende oeverconcerten aan de Schelde.

Stroomboot

Ook de CO-neutrale stroomboot is opnieuw van de partij en vaart tijdens het festival op de Schelde tussen Antwerpen en Gent. “Dankzij een mobiele batterij die met groene energie wordt opgeladen kunnen we alle concerten voorzien van stroom”, zeggen de organisatoren. “Het transport van die batterij gebeurt nog niet duurzaam, maar zodra dat kan, stappen we mee in dat verhaal.” (Lees verder onder de foto)

Esteban Murillo en Alexander Gavilán gaven in het gemeentehuis van Wichelen al een muzikaal voorproefje van het festival Stroom.© Brent Saey

De aftrap van het festival wordt gegeven op 20 juni aan de Sint-Bernardusabdij van Hemiksem. Nadien doorkruist het onder meer ook Wichelen, Dendermonde en Aalst, waar er oeverconcerten op de agenda staan.

Scheldevallei in de kijker

“We kijken er naar uit om onze Scheldevallei opnieuw in de kijker te plaatsen”, zegt ook Tom Wezenbeek, coördinator van het nieuwe Rivierpark Scheldevallei. “We zitten hier in een uniek gebied in Europa. Water speelt een centrale en unieke rol. Voor elk concert zullen bezoekers ook door de natuur kunnen wandelen. In Wichelen kun je zelfs luisteren naar hoe de vier seizoenen in 2050 zullen klinken als de klimaatverandering een feit is”, besluit hij.

Meer informatie over Stroom is terug te vinden via www.festivalstroom.be.
Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER