Tegen zijn ex-club vierde Konaté de openingsgoal ingetogen.© BELGA

Mory Konaté

Mory Konaté scoort tegen ex-club: “Blijft speciaal om terug te keren op Stayen”

STVV moest tegen KV Mechelen een scheve situatie rechtzetten, want het kwam op achterstand. Auteur van de enige bezoekende goal? Ex-Kanarie Mory Konaté.

“Het blijft best vreemd om tegen Sint-Truiden te spelen”, gaf de middenvelder uit Guinee toe. “Ik ben vier jaar Kanarie geweest, die periode wis je niet zomaar uit. Dat ik scoorde, deed deugd, maar veel leverde het ons niet op. Ik stond op dat moment hoger in het veld en kon profiteren van een klein foutje in de STVV-defensie. Ik wachtte lang genoeg om te trappen. Had ik dat meteen gedaan, dan zou Suzuki in de weg hebben gelegen.”

Konaté zet alle zeilen bij om ex-ploegmaat Koïta af te stoppen.© Dick Demey

Konaté bezorgde Malinwa zo een goede start, maar uiteindelijk bleven de bezoekers met lege handen achter. “Heel Mechelen was nochtans vastbesloten om STVV eindelijk te kloppen na drie nederlagen op rij. Straf dat het alweer niet lukte”, baalde Konaté. “Na de rust trok STVV het laken nog meer naar zich toe. We vonden amper antwoorden, zeker nadat hun twaalfde man erachter kroop. Ze tellen nu één punt achterstand, maar we zullen nog twee wedstrijden alles geven om hen achter ons te houden. Ik heb er vertrouwen in dat dat lukt.” (gus/pivan)

Aangeboden door onze partners