VIDEO. Leandro Trossard profiteert van blunder Casemiro, Arsenal zet Manchester City onder druk in titelstrijd

Casemiro kan tegenwoordig nog weinig goeds doen bij Manchester United. De Braziliaanse middenvelder haalt al een tijdje zijn beste niveau niet meer en etaleerde dat nogmaals tegen Arsenal, met Leandro Trossard als gelukkige.

Vincent Van Genechten

De thuisploeg speelde zonder complexen en had het merendeel van het spel, terwijl Arsenal traag voetbal op de mat bracht. Maar in minuut twintig stond het wel 0-1. Casemiro, die al weken depanneert als centrale verdediger, stond te slapen en zag Leandro Trossard voor zijn neus de voorzet van Havertz binnenlopen.

De beelden:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Man U ging ondanks de opdoffer door op zijn goede elan en probeerde het de bezoekers moeilijk te maken met offensief voetbal, maar tot kansen kwam het niet.

In de tweede helft hetzelfde spelbeeld. Man U had het overwicht, maar kreeg doelman Raya nauwelijks aan het werk, terwijl Arsenal het onheil over zich afriep. De Gunners konden geen bal vooraan bijhouden en vreemd genoeg moest Trossard iets na het uur plaatsruimen voor Gabriel Martinelli. De Rode Duivel was nochtans de meest bedrijvige van de drie Arsenal-aanvallers. Ook nadien moest Arsenal bidden dat de bal niet een keer goed viel voor Man U, maar in de gietende regen met enkele bliksemschichten hield Arsenal vol.

In de stand tellen The Gunners nu 86 punten, met nog één wedstrijd te spelen. Titelconcurrent Manchester City heeft 85 punten, maar heeft een match minder. Kevin De Bruyne en co nemen het komende dinsdag op tegen Tottenham. Daarna wacht een confrontatie met West Ham. Arsenal speelt op de slotspeeldag tegen Everton.

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer