Mechelen Beach pakt al zeker opnieuw uit met een veld voor beachvolleybal.© Leen Van de Sande

Douaneplein voor derde zomer op rij omgetoverd tot Mechelen Beach: “Extra aandacht voor de Olympische Spelen”

Mechelen -

Deze zomer kun je opnieuw genieten van Mechelen Beach. Voor het derde jaar op rij wordt het Douaneplein omgetoverd tot een zandstrand waar plaats is voor kinderanimatie, sport en activiteiten. Naast heel wat vertrouwde ingrediënten, pakt de organisatie ook uit met nieuwigheden.

Stijn Van de Sande

Zo wordt er dit jaar volop ingezet op de Olympische Spelen. “Wat is er leuker dan genieten van de beste atleten, met je voeten in het zand en een drankje?”, zegt Jeugd- en Sportschepen Abdrahman Labsir (Voor Mechelen) “In de olympische corner kan je supporteren voor onze Belgen via een groot scherm. Ook Team Sport zal activiteiten in een olympisch jasje organiseren.”

Daarnaast zijn ook de vertrouwde elementen van de partij. Zo blijft het vierdaags beachvolleybaltoernooi een vaste waarde. Nadien wordt Mechelen Beach een sport- en speelstrand met onder meer een volleybalveld, plaats om te kubben en verschillende springkastelen. In samenwerking met de stadsdiensten en lokale partners worden er tal van activiteiten georganiseerd.

“Mechelen Beach is een plek om uit te blazen na een drukke werkdag en meteen weer in de vakantiesfeer te komen”, aldus Labsir. “Vorig jaar zagen we hier bijvoorbeeld regelmatig teambuildings. Jong en oud, iedereen heeft het naar zijn zin dankzij het gevarieerde programma. En dit jaar krijgen dus ook de Olympische Spelen een centrale plek in het strandgejoel. Het wordt een editie om naar uit te kijken.”

Mechelen Beach lokt ieder jaar heel wat mensen naar het tijdelijke zandstrand.© Leen Van de Sande

“Strand, volleybal, en hopelijk veel zon. Het wordt een mooie zomer op Mechelen Beach”, zegt Kristof Calvo (Voor Mechelen) van Mechelen Feest. “Dit is een voorbeeld van hoe het bestuur en organisatoren samenwerken voor een levendige stad. Vanuit het Evenementenloket zoeken we actief naar initiatieven en organisatoren werken daar enthousiast aan mee. Door samen te werken, belooft het een zomer te worden met veel evenementen en sport.”

“Dagelijks zijn er activiteiten. Van volleybal over salsa-initiaties en een ambachtsmarkt tot circusoptredens. Mechelen Beach is veel meer dan gewoon een strand of een zomerbar”, zegt organisator Arne Vrebos. “Organisaties die willen samenwerken, mogen ons trouwens nog steeds contacteren.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners