Direct naar artikelinhoud
Voetbal

Topschutter Harbaoui gelooft in perfect seizoenseinde voor Zulte Waregem: "Hongerig naar Europees ticket"

Hamdi Harbaoui.Beeld Photo News

Gemotiveerd door zijn gouden stier, verlangend naar een Europees avontuur en belust op revanche na zijn gemiste WK. Drie keer topschutter Hamdi Harbaoui (33) over de prikkels voor de cruciale wedstrijden van Zulte Waregem in deze competitiefinale.

Over zijn gouden stier: "Topschutter in vier maanden"

"Tijdens de laatste match van Kortrijk zat ik te stressen aan tafel (Chevalier kon Harbaoui nog voorbijsteken in de topschuttersstand, red.) Kijken? Ik durfde zelfs niet aan die wedstrijd dénken. Rond halfelf, het uur van affluiten, glimlachte mijn vrouw plots. Ik keek op mijn telefoon naar het eindresultaat: 1-3. Sowieso met een paar goals van Chevalier, dacht ik." 

"Maar dan feliciteerde mijn vrouw me. (glundert) Twee keer topschutter - die titels in lagere reeksen tel ik niet mee - wil toch iets zeggen. Het is mijn handelsmerk. Weet je, elke keer heb ik me afgebeuld om bovenaan te eindigen, maar deze prestatie is uitzonderlijk. Ik ben topschutter geworden in een half jaar, hé. Vier maanden zelfs, want door mijn schorsing speelde ik in maart geen enkele wedstrijd. Mocht iemand me dat in januari gezegd hebben, zou ik hem gek verklaard hebben. Het stoort me trouwens niet dat mensen beweren dat ik mijn titel louter te danken heb aan mijn doelpunten in play-off II. Je moet ze nog altijd binnentrappen."

Over zijn gouden stier: "Topschutter in vier maanden"
Beeld Photo News

Over de barrages: "We verkeren in bloedvorm"

"We zijn al de hele play-offs zeer hongerig. En dat zullen we ook tegen Lokeren bewijzen. Hoeveel kans ik onszelf geef op dat Europees ticket? (denkt na) Tachtig procent. Normaal ben ik geen man van grote uitspraken, maar ik zeg wat ik momenteel voel. We verkeren in bloedvorm en hebben de kwaliteiten om dit tot een goed einde te brengen." 

"Ik droom er trouwens van om nog eens een volledige Europese campagne mee te maken. Bij Anderlecht heb ik niet veel gespeeld in de Champions League. En met Lokeren strandde ik eens in de voorrondes tegen Viktoria Plzen door een 1-0-nederlaag in de terugmatch. Het seizoen erna speelden we wel poules, maar ben ik naar Qatar vertrokken."

Over de barrages: "We verkeren in bloedvorm"
Beeld Photo News

Over het missen van het WK: "Triester voor Radja dan voor mezelf"

"Zelfs met 50 goals zou de bondscoach me niet opgeroepen hebben. Mijn niet-selectie heeft niks te maken met voetbal. Het is gewoon door mijn eerlijkheid - ik hou me niet in als ik het ergens oneens over ben. (zucht) De bondsvoorzitter heeft enkele jaren geleden een negatieve sfeer rond me gecreëerd. Iedereen in Tunesië sprak trouwens over de beslissing om me niet mee te nemen. Net als jullie over Nainggolan."

"Ach, ik ben triester voor hem dan voor mezelf. Echt waar, hoor. (lacht) Ik heb Radja nog nooit gezien, maar ik hou van zijn stijl. Hij is een pitbull op het veld. Wat hij ernaast doet, interesseert me niet. Maar mijn afscheid aankondigen zoals Nainggolan? (schudt het hoofd) Ik hoop nog altijd dat er ooit een minister komt die de voetbalfederatie hertekent."

Over het missen van het WK: "Triester voor Radja dan voor mezelf"
Beeld Photo News