© MARK HILL/NETFLIX

Jeff Daniels vreesde einde carrière door ‘Dumb and dumber’

Acteur Jeff Daniels was bang dat de toiletscène in de film Dumb and dumber uit 1994 het einde van zijn carrière zou betekenen. Daniels werd door zijn managers vooraf zelfs aangeraden de film met Jim Carrey helemaal niet te doen, vertelt hij in gesprek met USA Today.

Bron: Telegraaf

“Het is één ding om de toiletscène te lezen, maar dan komt het moment dat je ’m daadwerkelijk moet spelen. Ik zei tegen Jim: ‘Dit wordt of het begin van mijn carrière, of het einde’. Jim vertelde me zonder angst: ‘Het komt goed. Je moet er gewoon helemaal voor gaan’”, herinnert hij zich.

In de scène in kwestie moet Daniels’ personage Harry hoognodig naar het toilet nadat hij een drankje met laxeermiddel heeft gedronken. In het huis van Mary, op wie hij een oogje heeft, vindt Harry net op tijd de badkamer waar hij ongegeneerd en uitgebreid zijn behoefte kan doen. Wat Harry niet weet is dat de wc stuk is, er kan namelijk niet doorgetrokken worden.

Het was eerst überhaupt nog maar de vraag of Daniels wel in de film zou spelen, zegt hij verder tegen USA Today. “Mijn agenten, die wel een punt hadden, zeiden: ’Je bent een serieuze acteur. Dit is niet de richting die je op zou moeten gaan. We houden ermee op en halen je van dit project af.’ Maar ik wilde het graag anders doen en in een comedy spelen”, zegt Daniels. “En ik wilde graag met Jim Carrey werken.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER