© AFP

Netflix koopt rechten voor minstens vier NFL-wedstrijden

Netflix zal de komende drie jaar zeker vier wedstrijden van de American football-competitie NFL uitzenden. Dat hebben het streamingplatform en de NFL bekendgemaakt.

jvh
Bron: BELGA

Dit jaar zullen via Netflix met Kerstmis twee NFL-wedstrijden te zien zijn. Daarnaast verzekerde het platform zich ook van de rechten voor telkens “minstens één wedstrijd” op kerstdag in 2025 en 2026.

Het is de eerste keer dat Netflix de rechten voor de populairste Amerikaanse sportcompetitie binnenhaalt. Volgens bronnen van persbureau Bloomberg telt de streamingdienst alleen voor de twee wedstrijden van dit jaar zowat 150 miljoen dollar neer.

Netflix experimenteert al langer met liveprogramma’s om enerzijds zijn aanbod voor klanten te vergroten en anderzijds aantrekkelijker te zijn voor adverteerders. Sportwedstrijden zijn de waardevolste live-uitzendingen.

In maart kondigde de NFL al twee andere exclusieve deals aan met streamingdiensten. Prime Video van Amazon haalde de rechten voor een play-offwedstrijd binnen, terwijl Peacock van Comcast een wedstrijd in de eerste week van de competitie zal uitzenden.

Het NFL-seizoen gaat begin september van start, en kent begin februari zijn climax met de Super Bowl.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Sport