De veldslag van De Quaeye Werelt in 2018.© null

Ridders raken slaags in Rivierenhof tijdens Quaeye Werelt

Deurne -

Middeleeuwse ridders en ambachtslieden uit heel Europa slagen op zaterdag 1 en zondag 2 juni opnieuw hun tenten op in het Rivierenhof. En dat voor de eenentwintigste keer.

De Quaeye Werelt is een van de grootste evenementen in zijn soort. Uit heel Europa komen mensen, zogenaamde re-enactors, afgezakt naar het Rivierenhof in Deurne. Re-enactors kruipen in de huid van historische figuren. Ze leven en kleden zich naar het leven in vroegere tijden. Tijdens De Quaeye Werelt gaat men terug tot 1477, naar het moment dat Antwerpse kooplieden in opstand kwamen tegen de troepen van Maria van Bourgondië, een mijlpaal in de geschiedenis van Antwerpen.

Verschillende ambachtslieden tonen hun vaardigheden, waaronder kleermakers, smeden, kruisboogmakers, houtbewerkers en wevers. Handelaars bieden hun waren aan, en elk aspect van het dagelijkse leven in de middeleeuwen wordt hier gerepresenteerd.

Op zaterdag en zondag vindt er een veldslag plaats met honderden ridders, huurlingen, milities, zwaardvechters, boogschutters en bulderende kanonnen. Let op: de kanonschoten tijdens de veldslagen zijn luid. Het wordt aangeraden om gehoorbescherming te dragen en passende maatregelen te treffen voor kinderen en dieren.

Meer informatie kan je hier vinden.

LEES OOK. Ridders en jonkvrouwen veroveren Rivierenhof: “De grote veldslag, dat is zoals voetbal

 (ND)

© Joris Herregods

© Joris Herregods

© Dirk Kerstens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners