Screenshot Radio 1
Volledig scherm
© Screenshot Radio 1

'Ruimtevaarder' van Kommil Foo prijkt bovenaan de Lage Landenlijst

MuziekVandaag ging Radio 1 in de Lage Landenlijst op zoek naar het beste Nederlandstalige lied. 'Ruimtevaarder' van Kommil Foo prijkte op 1 in de top 100.

4 reacties

  • Dick van Aggelen

    6 jaar geleden
    Prikkebeen van Boudewijn de Groot en Elly Nieman staat bij mij op 1.
  • Gerard Braeckmans

    6 jaar geleden
    Ook de beste Vlaamse cabaretgroep. Een duo met pit, verstand, kunstgevoelig, diepgaand,enz. Dat kan van de meeste anderen niet gezegd worden.
  • jozeg de boeck

    6 jaar geleden
    Yee sure!
  • Frederik Van den Bossche

    6 jaar geleden
    Het mooiste Nederlandstalige nummer ooit...
  1. Voorbij de kolder van ‘Europapa’ schuilt een beklijvend verhaal: “Op het eerste gezicht lijkt het een blije act, maar...”
    PREMIUM
    25

    Voorbij de kolder van ‘Europapa’ schuilt een beklijvend verhaal: “Op het eerste gezicht lijkt het een blije act, maar...”

    Velen vinden hem een rare vogel met zijn witte bloempothaar en blauwe puntschouders, en er zal tijdens zijn optreden ook een vogel óp het podium staan. Maar voorbij de kolder is ‘Europapa’, de megahit en het Songfestival-nummer van Joost Klein (26), enorm kwetsbaar. Meer zelfs: zijn optreden in Malmö wordt vanavond eigenlijk één groot eerbetoon aan zijn ouders die hij als kleine jongen vaarwel moest zeggen. “Ze denken dat ik een grap ben, maar ik denk niet dat het grappig is.” Een reconstructie.
  2. “Scherpschutters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfestival
    PREMIUM
    11

    “Scherp­schut­ters op de daken en gewapende agenten in clubs”: zenuwen in Zweden staan strak gespannen voor start Songfesti­val

    De zenuwen in het Zweedse Malmö, waar morgen het Eurovisiesongfestival van start gaat, staan strak gespannen. De dreigingen lijken van alle kanten te komen: van koranverbrandingen, anti-Israël-protesten en Russische sabotage tot vrees voor terrorisme. De veiligheidsmaatregelen zijn dan ook de strengste in de geschiedenis van het land, van scherpschutters op de daken tot metaaldetectoren en helikopters over de hele stad. “Je voelt aan alles: als Israël donderdag doorgaat naar de finale, gaan er rellen uitbreken”, vertellen Vlaamse fans ter plaatse.