© Getty Images via AFP

Sport Tennis

Verlies in enkelspel verteerd: Elise Mertens dubbelt zich met veel moeite richting kwartfinales WTA Rome

Elise Mertens heeft zich zondag geplaatst voor de kwartfinales van het dubbelspel op het WTA 1.000-toernooi in de Italiaanse hoofdstad Rome. Samen met de Taiwanese Su-Wei Hsieh zette ze het Amerikaanse duo Sofia Kenin/Bethanie Mattek-Sands opzij.

Sam Vergauwen
Bron: BELGA

Mertens won vorig jaar het dubbeltoernooi in Rome aan de zijde van de Australische Storm Hunter. Ditmaal wordt ze dus vergezeld door het topreekshoofd. Mertens en Hsieh hadden het niet onder de markt tegen de Amerikanen, maar wonnen wel in drie sets: 6-4, 4-6 en 11/9 na een supertiebreak. De partij duurde een uur en 44 minuten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In de volgende ronde wachten de Taiwanese Hao-Ching Chan en de Russische Veronika Kudermetova, het negende reekshoofd, of het Chinese duo Xinyu Wang/Saisai Zheng. In het enkelspel in Rome was Elise Mertens (WTA 30) eerder zondag in de zestiende finales niet opgewassen tegen de Roemeense Irina-Camelia Begu (WTA 161).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer