Bart Vanmarcke, Nick Vanhamme en Niels Van Peer van Rijmenam Explosief.© Dirk Vertommen

Rijmenam Explosief palmt dorp in met feestelijke rommelmarkt: “We rekenen op leuk evenement met veel volk”

Rijmenam -

Middenstandsorganisatie Rijmenam Explosief organiseert op zondag 21 april een rommelmarkt in het dorp. In de rand daarvan staan er enkele kermisattracties. Een aantal verenigingen baat ook een drank- of eetstandje uit.

Rijmenam Explosief staat bekend als de organisator van de jaarlijkse jaarmarkt in Rijmenam (Bonheiden). Voor de dertiende keer organiseert de middenstandsorganisatie ook een rommelmarkt. “Vorig jaar organiseerden we die voor het eerst opnieuw na corona”, zegt schepen en medeorganisator Bart Vanmarcke. “We konden toen op 45 standhouders rekenen. Intussen staat de teller op 65. De rommelmarkt herovert dus weer een vaste plaats.”

De markt strijkt van 8 tot 17 uur neer in de Lange Dreef. Op het Stationsplein zijn enkele kermisattracties terug te vinden en er valt ook wat te eten en te drinken. “Aan de markt nemen voornamelijk particulieren uit Rijmenam en de omliggende gemeenten deel”, zegt Vanmarcke. “Inschrijven is nog mogelijk per mail tot een dag voordien, tot 20 april dus. We gaan wel een stop zetten bij tachtig kramen. We moeten ergens de grens trekken.”

Beter weer

Om de markt vlot te laten verlopen, gelden er vanaf vrijdag 19 april om 12 uur tot maandag 22 april om 19 uur een aantal tijdelijke verkeersmaatregen. Er is een parkeerverbod op het Stationsplein en in een deel van de Sint-Jansstraat tot aan Kafee Spek.

Zondag is de Lange Dreef van 7 tot 17 uur afgesloten vanaf de Kruisstraat tot aan de ovonde. Ook het gedeelte tussen het Stationsplein en Kafee Spekde van de Sint-Jansstraat is dan afgesloten. Er is een omleiding voorzien via de Kruisstraat en de Korte Dreef en via de Brugstraat en de Hoogstraat.

“Het feit dat er zo veel lokale particulieren aan de markt deelnemen, maakt het fijn”, zegt Vanmarcke. “Het weer zou beter worden tegen zondag. We rekenen dus op een leuk evenement met veel volk.”

© Dirk Vertommen

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners