© Instagram @Marktje7, REUTERS

IJssalon in Ekeren blijft Joost Klein steunen met ‘Europapa’-ijs: “Bij elke bestelling wordt zijn liedje gezongen”

Een knalblauw ijsje met een witte toef slagroom. Doet het je aan iemand denken? Jawel, Joost Klein krijgt nu een plaatsje in ijssalon Marktje 7 in Ekeren. Daarmee willen de ijsmakers de inzending van onze noorderburen steunen. “Maar het krijgt nu helaas een beetje een andere betekenis.”

vea

Sinds donderdag kan je in het ijssalon Marktje 7 in Ekeren Europapa-ijs bestellen. Daarmee wou zaakvoerder Tom Lamiroy de Nederlandse inzending van Joost Klein steunen. “We hadden onze klanten beloofd dat als hij zou winnen, we altijd Europapa-ijs zullen hebben”, klinkt het. Maar dat vooruitzicht valt na de diskwalificatie van de kandidaat helaas in het water.

“We hebben veel klanten uit Nederland. Het was voor ons een manier om die ook eens te steunen. We hadden ook Mustii-ijs willen maken, maar daar konden we niet op stemmen, dus daarom zijn we voor Europapa-ijs gegaan.”

Het blauwe ijs is anders dan al het andere ijs dat bij Marktje 7 verkocht wordt. “Wij gebruiken nooit kleurstoffen in ons ijs, maar we krijgen wel regelmatig de vraag of we bubblegum-ijs hebben. Dus om iets anders te doen dan het typische smurfenijs, hebben we er een Europapa-ijsje van gemaakt”, legt Lamiroy uit.

Het ijsje is een kwinkslag naar de outfit van Joost. Een knalblauw pak en zijn witblonde haar wordt vertaald naar een blauw ijsje met een gratis toef slagroom erop. En ook de smaak van het ijsje is een knipoog naar de Nederlandse rapper. “De smaak is intense bubbelgum, even knettergek als de act van Joost.” Het ijs is vooral populair bij kinderen, merkt Lamiroy. “Bij elke bestelling wordt dat liedje gezongen, dat is wel leuk.”

Zelf is Lamiroy ook fan van Europapa. “Ik was er echt van overtuigd dat hij ging winnen.” Nu de zege aan Joost voorbij gaat, zal het ijsje ook maar een tijdelijke actie zijn. Vanaf maandag wordt het ijs gewoon terug ‘smurfenijs’ genoemd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht