© IMAGO/Pro Sports Images

VIDEO. “Toch niet nog eentje?”: commentatoren gaan helemaal uit hun dak na dubbele ‘big fish’ van Josh Rock

Josh Rock (PDC 20) heeft zich zaterdag met succes geplaatst voor de finaledag van de European Darts Grand Prix in het Duitse Sindelfingen. De 23-jarige Noord-Ier haalde absoluut zijn beste niveau niet, maar won dankzij enkele pareltjes met 6-2 van de Nederlander Jeffrey Sparidaans (PDC 77).

Marnix Taes

Rock begon matig aan zijn partij tegen Sparidaans met een 0-1-achterstand als gevolg. De Noord-Ier antwoordde echter met een eerste ‘big fish’, een finish van 170, waarbij een speler twee keer triple twintig moet gooien en dan nog eens de bullseye moet vinden.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Tot 2-2 ging het gelijkopgaand, maar vanaf dan nam Rock de controle definitief over. Uitgooien deed hij vervolgens in stijl met een nieuwe ‘big fish’. Rock treft in de volgende ronde de winnaar van het duel tussen Raymond van Barneveld (PDC 30)en Michael Smith (PDC 3), dat later vanavond plaatsvindt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Ook Jonny Clayton (PDC 11) en Dave Chisnall (PDC 7) konden zich in Duitsland plaatsen voor de finaledag. Clayton won tegen Chris Dobey (PDC 14) het gevecht tussen voormalige Masters-kampioenen (6-5), terwijl Chisnall het met 6-3 haalde van de Ier Keane Barry (PDC 50). Dimitri Van den Bergh (PDC 9) is er wegens ziekte niet bij.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer