VIDEO. Een overtuigende zege: Belgische MMA-vechter Jan Quaeyhaegens maakt korte metten met jonge Griek

Jan Quaeyhaegens (31) heeft zijn kamp tijdens Cage Warriors 171 overtuigend gewonnen. Tegen de 22-jarige Griek Konstantinos Ntelis was hij van meet af aan de betere en in de tweede ronde dwong hij de submission af. Quaeyhaegens behoudt zo zijn finish ratio van 100%: al zijn gewonnen gevechten rondde hij vroegtijdig af. Met deze overtuigende zege ligt hij weer op koers voor een titelgevecht bij Cage Warriors.

Raf Hermans

Het gevecht tussen Quaeyhaegens en Ntelis stond oorspronkelijk gepland als afsluiter van de prelims maar werd lastminute nog verschoven naar de opener van de main card. Met reden misschien, want Quaeyhaegens heeft een 100% finish ratio en zijn opponent staat te boek als een opkomend talent.

De Antwerpenaar kondigde vooraf aan dat hij zich minder ging focussen op een gameplan, maar was schijnbaar toch met een duidelijk doel naar Glasgow afgezakt. Quaeyhaegens trok het gevecht al vroeg naar de grond en zocht naar de submission. Hij deed enkele pogingen om de Griek vast te zetten, maar die liet zich niet zomaar doen en worstelde zich enkele keren knap uit de omknelling en kreeg Quaeyhaegens ook enkele keren op de rug. De eerste ronde was licht voor onze landgenoot, maar op het einde was het toch opletten geblazen toen Ntelis even de bovenhand kreeg.

Eenzelfde beeld in de tweede ronde. Quaeyhaegens zette druk op de jonge Griek en die had nu geen verhaal meer tegen de ‘Q-bomb’. Het gevecht ging opnieuw naar de grond, en ditmaal kon Quaeyhaegens met meer overmacht controleren. Ntelis geraakte niet uit de omknelling en moest enkele rake stoten incasseren. Onze landgenoot gaf niet af en ging verder op zoek naar de submission, en met succes. Met iets meer dan een minuut nog op de klok in de tweede ronde kon Quaeyhaegens zijn tegenstander in een sterke houdgreep nemen. Ntelis stribbelde nog even tegen, maar moest toch aftikken. Voor de ‘Q-bomb’ is het zijn 12e profzege op 17 gevechten.

Na zijn zure nederlaag tegen Paul Hughes in oktober pikt onze landgenoot zo de draad weer op met een knappe overwinning. Quaeyhaegens hoopt zo weer op koers te liggen voor een titelkamp bij de lichtgewichten in Cage Warriors, al zal hij daar nog zeker een tweetal zeges voor nodig hebben. En zo blijft de UFC-droom levend.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer