donderdag 21 juni 2018 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Willy (54) en zoon Jeroen (28) Tans. Sven Dillen

Finales interclub volwassenen

Vader en zoon Tans halen meteen finale

Nadat de voetbalcarrière van Jeroen Tans wegens een blessure vroegtijdig ten einde kwam, besliste hij om samen met zijn vader om de sportieve energie in het tennis te steken. Nog geen half jaar later wonnen ze allebei het allereerste tornooi waaraan ze deelnamen. “Verbazingwekkend, want we hebben geen enkele les gevolgd”, aldus vader Willy. 

“We begonnen heel vrijblijvend en speelden de eerste drie à vier weken bij verschillende clubs. Dat viel erg goed mee”, vertelt vader Willy (54).

Op Tongerse TC bleef het duo uiteindelijk plakken. “We werden daar heel goed onthaald, voelden onze thuis en plots speelden we er interclub. Ook dat liep wel goed, want we spelen dit weekend allebei de finale in onze reeks.”

Misschien lukt het zo aardig door het balgevoel dat ik als voetballer al had Jeroen TANS

Balgevoel

Veel beter kan je niet starten aan een sport. “Nochtans doe ik dit enkel omdat ik wilde blijven sporten. Ik voelde mij nog veel te jong om helemaal te stoppen”, vult zoon Jeroen (28) aan. “Ik doe dit erg graag, maar meer moet dat niet zijn. Mijn eerste tornooi waaraan ik deelnam, won ik. Misschien is het door het balgevoel dat ik als voetballer al had, want ik had tot voor kort nooit eerder getennist”, aldus Jeroen, die zelfs nog geen enkele officiële enkelwedstrijd verloor.

Vader Willy moet niet echt onderdoen. Hij verloor nog maar één enkelpartij. “Ja, dat eerst tornooi in Diepenbeek won ik verbazingwekkend. We hebben nochtans geen enkele les gehad. Op mijn leeftijd ga ik daar ook niet meer aan beginnen. We doen dit louter voor de ontspanning. Als ons klassement gaat stijgen, zal dit natuurlijk ook niet blijven duren”, besluit Willy, die net als zoon Jeroen nog geen klassement heeft.

Lees meer

Aangeboden door onze partners

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws