Direct naar artikelinhoud
Tv-tips

5 manieren om de 'Sunday blues' de kop in te drukken

'Quantum of Solace', met Daniel Craig als 007.Beeld rv

We weten het: het is mooi weer, morgen moet u weer gaan werken of naar school - en u heeft daar niet geweldig veel zin in. Geen nood: met deze 5 tv-tips kunnen we de pil van de 'Sunday blues' ongetwijfeld vergulden. Nog meer tips nodig? Check dan zeker onze complete tv-programmatie.

Nog sneller tips krijgen? Ontvang nu gratis tips over niet te missen series en tv-programma’s met DM Zapt in Messenger

Wanderlust

Nelofer Pazira's verhaal is bepaald indrukwekkend. Ze vluchtte uit het Afghaanse Kabul, dat toen nog tot de Sovjet-Unie behoorde, naar Canada en reisde enkele jaren later terug om een oude jeugdvriendin te helpen. Van die reis werd in 2001 een prijswinnende langspeelfilm gemaakt waarin ze zelf de hoofdrol speelde.

Om 20.35u op Canvas.

Nelofer Pazira is een Afghaanse journaliste en filmmaker. Ze heeft aan den lijve ondervonden hoe je als vluchteling niet enkel je fysieke plek verliest, maar ook je identiteit. Vanavond is ze te gast in Wanderlust.Beeld VRT 2017

Quantum of Solace

Deze Bondfilm was de eerste waarvan het verhaal niet op zichzelf stond. 'Quantum of Solace' bouwt namelijk verder op 'Casino Royale'. De film kende echter lang niet zo veel succes en het was uiteindelijk aan 'Skyfall' om de reeks terug nieuw leven in te blazen. Er zit echter veel meer in 'Quantum of Solace' dan de recensies deden uitschijnen. Zo speelt Olga Kurylenko een vinnige Bondgirl die op meer gelijkwaardige hoogte als 007 staat en niet langer enkel als trofee dient.

Om 20.35u op vtm.

Planet of the Apes

Tim Burton waagde zich in 2001 aan een reboot van het origineel uit 1968. Zijn kenmerkende stijl blijft echter achterwege en de film slaagt er vooral in visueel te overtuigen. Verder heeft Tim Roth het deze film wel helemaal in de vingers als General Thade en is er een leuke bijrol voor Charlton Heston, hoofdrolspeler uit de originele versie.

Om 20.40u op CAZ.

Tegenlicht: 'Sonntag mit Böhmermann'.

Jan Böhmermann haalde vorig jaar wereldwijd de krantenkoppen toen hij in zijn satirische programma 'Neo Magazin Royale' de Turkse president Erdogan onder meer een geitenneuker genoemd had. Die kon daar niet mee lachen. Vanavond laat hij in het Nederlandse 'Tegenlicht' zijn licht schijnen over Duitsland en doet dat op onverbloemde manier. Zijn stelling: 'Hoe kan een land dat twee wereldoorlogen uitlokte, nu uitgeroepen worden tot grote voorbeeld?'

Om 21.05u op Nederland 2.

De Duitse satiricus Jan Böhmermann.Beeld AP

L'étranger

Regisseur Kenneth Michiels volgde een seizoen lang Moussa, de trainer van voetbalclub BX Brussels. Langs winst en verlies, respect en cultuurverschillen, sportiviteit, ruzie en vriendschap slaagt Moussa erin om de groep bij elkaar te houden.

Om 23.10u op Canvas.