Direct naar artikelinhoud
Politiek

Calvo: "N-VA is de vakbond van fraudeurs"

Kristof Calvo.Beeld Photo News

Oppositiepartij Groen is er niet over te spreken dat minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) zegt dat de effectentaks uit het Zomerakkoord juridisch niet overeind zal blijven. Volgens Kamerfractieleider Kristof Calvo saboteert Van Overtveldt "alles wat nog maar naar fiscale rechtvaardigheid ruikt", zo zei hij vandaag in VTM Nieuws.

Kristof Calvo (Groen) heeft in de studio van VTM Nieuws zwaar uitgehaald naar N-VA. "De N-VA werpt zich meer en meer op als de vakbond van de grote vermogens, de vakbond van de multinationals en zelfs de vakbond van de fraudeurs", zegt de federale fractieleider van Groen.

Calvo is erg teleurgesteld in het Zomerakkoord en bij uitbreiding het "onrechtvaardige regeringsbeleid". Hij zegt dat er van het Zomerakkoord niet veel meer overblijft. "Je hebt eerst de chaos gehad rond de pensioenen, daar komt nu de discussie over de effectentaks bovenop. Dat was de trofee inzake fiscale rechtvaardigheid, maar eigenlijk een mini-maatregel. Nu zegt de minister van Financiën dat het niet gaat lukken."

De groene politicus zegt dat N-VA en Van Overtveldt maatregelen rond fiscale rechtvaadigheid op Belgisch en Europees niveau tegenhoudt. "Telkens is hij meer de saboteur dan de auteur, wat hij zou moeten zijn als minister van Financiën."