Het kubbtoernooi van Jeugdster Wuustwezel zit in de lift.© Elke Lamens

Jeugdster Wuustwezel organiseert kubbevenement voor meer dan driehonderd deelnemers: finale pas na middernacht

Wuustwezel -

Lokale jeugdbeweging Jeugdster Wuustwezel verwelkomde vrijdagavond ruim driehonderd kubbspelers op de weide in Moleneind. Bijna vijftig teams streden tegen elkaar op het zonovergoten terrein, tot na middernacht.

Het kubbtoernooi trekt niet alleen jongeren aan. Naast verschillende jeugdbewegingen uit Wuustwezel gingen ook vriendengroepen, sympathisanten en ouders van leden van Jeugdster de uitdaging aan.

“De jongste jaren is het toernooi steeds sneller uitverkocht. Met 48 ploegen als limiet overwegen we om volgend jaar uit te breiden”, geeft Lieke Francken, lid van het organisatiecomité van Jeugdster, toe.

Lieke Francken en het organisatiecomité van Jeugdster hebben elk jaar een grotere kluif aan het kubbtoernooi.© Elke Lamens

Het idee voor het kubbtoernooi ontstond zes jaar geleden bij leden van Jeugdster zelf, die graag en vaak kubben. “Sinds de eerste editie met 24 ploegen is het toernooi alleen maar gegroeid in bekendheid en deelnemersaantallen“, voegt ze toe.

“We hebben jaar na jaar geluk met het weer. Dit keer moest we opbouwen met minder goed weer. De weide was nog te nat en daarom is er nu geen parking.” Maar dat hield de deelnemers niet tegen.

Puur plezier

Vriendengroep Bakske vol uit Gooreind nam voor de eerste keer deel: “We kubben af en toe, maar koesteren geen hoge verwachtingen. We komen meer voor het plezier.” Voor de Chirojongens uit Wuustwezel is het hun tweede deelname. “Vorig jaar scoorden we niet zo goed, maar we komen graag terug. De sfeer is hier plezant en we kennen wel wat volk. We nemen puur voor de fun deel”, bekent Mats Jacobs.

Een hele avond werd er nog stevig gespeeld. De finale werd pas na middernacht beslecht tussen Visca Barca en Kubbt em, in het voordeel van Visca Barca. Die ging niet alleen met de trofee, maar ook met een biermand, een pakket voor de SuperSunday op 12 mei en natuurlijk eeuwige roem naar huis.

Op zaterdagavond verwacht Jeugdster nog zo’n zeshonderd fuifgangers en op zondag is het SuperSunday met tal van leuke activiteiten. (ella)

www.jeugdsterwuustwezel.be

Bakske Vol, vriendengroep uit Gooreind, is er voor de eerste keer bij.© Elke Lamens

Chiro Wuustwezel waagt een tweede kans op het kubbtoernooi.© Elke Lamens

Het kubbtoernooi van Jeugdster Wuustwezel lokt elk jaar meer volk naar de weide op Moleneind.© Elke Lamens

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners