EPA
Volledig scherm
© EPA

Tienduizenden zonder stroom in Nieuw-Zeeland door cycloon

Vanwege een hevige storm is in delen van Nieuw-Zeeland de noodtoestand uitgeroepen. De cycloon Gita raasde dinsdagavond (lokale tijd) over het Zuidereiland. Op veel plaatsen vielen bomen en hoogspanningsmasten om. Tienduizenden mensen zitten zonder stroom.

0 reacties

  1. LIVE GAZA. Grensovergang bij Kerem Shalom weer open voor humanitaire hulp
    Play
    LIVE
    856

    LIVE GAZA. Grensover­gang bij Kerem Shalom weer open voor humanitai­re hulp

    De grensovergang bij Kerem Shalom is vanmorgen opengegaan voor vrachtwagens met humanitaire hulp voor de Gazastrook. Alle strijdende partijen in het Israëlisch-Palestijns conflict zijn bereid om opnieuw met elkaar te spreken over een wapenbestand. Dat meldt de Egyptische zender ‘Al-Qahera News’, die dicht bij de inlichtingendiensten staat. En de aanleg van de tijdelijke pier voor de kust van de Gazastrook voor de levering van humanitaire hulp aan de Gazanen, is intussen afgerond, maar hij kan door slechte weersomstandigheden nog niet worden geïnstalleerd en in gebruik genomen. Volg alle ontwikkelingen in onze liveblog.
  2. Oplopende kosten van döner kebab doen alarmbellen rinkelen in Duitsland: “Maximumprijs komt er niet”

    Oplopende kosten van döner kebab doen alarmbel­len rinkelen in Duitsland: “Maximum­prijs komt er niet”

    De Duitse bondskanselier Olaf Scholz wordt overladen met vragen over de kosten van döner kebab, een van oorsprong Turks vleesgerecht van gekruid lamsvlees. De stijgende kosten in Duitsland van döner kebab leidt tot de groeiende vraag naar overheidssubsidies om het gerecht betaalbaar te houden. De stijging van de kosten is het gevolg van de inflatie. Het gerecht is één van de favoriete gerechten in Duitsland. Onder andere de politiek partij ‘Die Linke’ vraagt om een prijsplafond voor het enorm populaire streetfood. Maar Scholz spreekt duidelijke taal: “De maximumprijs komt er niet”.