© Bart Borgerhoff

Duitse extase, dapper publiek en een draaiende energiebom: dit was dag 3 van Extrema Outdoor

Houthalen-Helchteren -

Aan regen ontsnapten de festivalgangers ook op de derde dag van Extrema Outdoor niet, maar aan de pompende beats evenmin. Met modderige schoenen en natte sokken maakten ze er toch opnieuw het beste van aan de Plas. “Regen of zon? De vibe blijft dezelfde.”

Gilles Niesen

Medewerkers van Extrema Outdoor hadden opnieuw de hele nacht door gewerkt om het festivalterrein toegankelijk te houden. Met vrachtwagens vol rijplaten en houtschilfers werden de modderpoelen opnieuw opgevuld. We waren goed voorbereid, maar onze voorraad materiaal is nu echt wel volledig op”, zei woordvoerder Lomme Valkeneers.

© Bart Borgerhoff

De nachtelijke werken bleken opnieuw meer dan welkom. Zonder had het festivalterrein de nieuwe stortbuien wellicht niet overleefd. Bij momenten regende het zo hard, dat sommigen zelfs onder tafels moesten gaan schuilen.

© gn

De motivatie zat er zeker nog in op de slotdag van het festival. “Het weer mocht dan wel niet meezitten, de sfeer was zeker niet slechter dan vorig jaar”, zei Keylian Meykens uit Zonhoven. Zijn kameraden Jochem Schraa en Bram Hertogen konden dat alleen maar beamen. “De muziek was goed, het bier was koud en de organisatie heeft goed werk geleverd. Regen of zon? De vibe blijft dezelfde.”

Keylian, Jochen en Bram.© gn

Na al die regen hadden we verwacht dat de tenten op de camping ondertussen aan het drijven waren. In realiteit bleek de schade goed mee te vallen. Toch zeker voor zij die voldoende outfits mee hadden genomen. “Alles is nat en vochtig, maar gelukkig waren we voorbereid en hadden we zeven outfits mee”, zei de Nederlandse Joyce Van Oijen.

Een sfeerimpressie om de camping van Extrema.© Bart Borgerhoff

Wie al vroeg de verplaatsing naar de festivalweide maakte, kon nog enkele uurtjes genieten van de zon. De laatste zonnestralen verdwenen bij de allerlaatste tonen van Cellini. Net als Joyhauser (die zaterdag draaiden), is hij kind aan huis hier op Extrema Outdoor. De Maasmechelaar verraste het publiek met een speciale set. Samen met een Ierse dj die hij leerde kennen op Tomorrowland, improviseerde hij een volledige set. “Het was heel spannend, maar het optreden bleek een echte voltreffer. Cici is een echte energiebom”, vertelde Cellini ons achteraf.

Cellini en zijn Ierse collega Cici.© Bart Borgerhoff

De Maasmechelaar is allesbehalve een kleine naam in de house- en technoscene, maar ook hij heeft nog steeds zijn voorbeelden. “Ik blijf zeker hangen voor het optreden van Paul Kalkbrenner, toch wel een idool voor mij.” Dat de Duitser veel fans heeft, was al vroeg op de dag duidelijk. Een Duits voetbalshirt met opschrift ‘Kalkbrenner’ was de meest voorkomende outfit op de slotdag van Extrema.

© Bart Borgerhoff

Kalkbrenner draaide net als Cellini op District 5, waar zondag plots toegangspoortjes stonden. Speciaal geïnstalleerd omdat er een stormloop verwacht werd voor de Duitse headliner. “We hebben het zekere voor het onzekere genomen door toegangspoortjes te plaatsen voor dat podium”, zei Lomme Valkeneers. Een beslissing die zeker op zijn plaats was. Al een uur voor zijn optreden kwam de melding dat District 5 met 6.000 toeschouwers al volledig volzet was.”

© Bart Borgerhoff

Dan maar naar Amelie Lens, die andere grote naam die deze editie van Extrema Outdoor mocht afsluiten. Ook zij kreeg een waanzinnige massa nog een laatste keer aan het springen. De regendruppels bleven vallen, maar de mensen bleven ook dansen. Zoals de mannen van Joyhauser zaterdag al zeiden: chapeau voor dit publiek, dat er ondanks het snertweer toch het beste van gemaakt heeft.

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

© Bart Borgerhoff

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer