© Victoriano Moreno

20-jarige sommelier opent eigen wijnbar Sam’s Wijnen

Hij is net twintig jaar, maar toch kent Sam Geldof waarschijnlijk al veel meer van wijn dan u en ik. Hij leerde de knepen van het vak als sommelier bij het bekende restaurant Chef’s Table in Burcht. Volgende week opent de jongeman zijn eigen wijnhandel en -bar aan de overkant.

Rebecca Van Remoortere

Het is nog even wachten tot volgende week woensdag, maar dan heeft Burcht een eigen wijnbar. Of toch tijdelijk. Sam Geldof opent Sam’s Wijnen als pop-up shop voor een jaar om eerst te kijken of het concept van een wijnbar en -handel werkt in de buurt.

Na zijn opleiding aan de hotelschool Piva in Antwerpen, volgde Sam nog een zevende jaar Wijn-en Drankenkennis. “Via de hotelschool leerde ik over wijn. Ik heb ook heel veel kookprogramma’s bekeken. Wijn heeft me echt in zijn greep, het is een passie geworden. Mijn reizen, onder meer naar Frankrijk, Spanje, Italië en Zuid-Afrika, staan altijd in het teken van wijn. Ik bezoek wijnboeren en luister naar hun verhalen. Het contact met de wijnboeren en de verhalen achter bepaalde wijnen zijn heel belangrijk voor mij.

Brugge

Sam begon zijn carrière na zijn studies/ met stage bij sterrenrestaurant De Jonkman in Brugge, waar hij de knepen van het vak leerde van sommelier Jasper Van Papeghem. Daarna ging hij aan de slag bij Chef’s Table in Burcht.

“Ik werk daar nog altijd als sommelier. Het waren de eigenaars van Chef’s Table die me voorstelden om hun pand aan de overkant van het restaurant te huren voor een eigen zaak. Dat was een delicatessenzaak maar die is ondertussen gesloten. De locatie op Koningin Astridlaan 1, vlak aan de Schelde, is ideaal. We hebben bijvoorbeeld een terras waarop klanten kunnen genieten van een mooie zonsondergang.”

Sams eerste zaak wordt een combinatie van wijnhandel en wijnbar. “Ik serveer ook tapas, cocktails, mocktails en speciale bieren, maar wijn staat uiteraard centraal. Die wordt ook per glas verkocht. Over zowat elke wijn die ik verkoop, heb ik persoonlijk met de wijnboer gesproken. Ik wil alleen wijnen verkopen waar ik 200% achtersta.”

© Victoriano Moreno

Sam’s Wijnen opent woensdag 24 juli met een groot openingsfeest. Ondertussen blijft de sommelier nog verder werken aan de overkant. “Het zijn drukke dagen voor mij. Mijn ouders hebben me altijd gezegd dat ik beter niets zou beginnen in de horeca omdat je dan heel lange dagen moet werken, maar ik heb er nog geen minuut spijt van gehad.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Keuze van de Redactie

MEER OVER