Direct naar artikelinhoud
TV-tips

Pakken actie of liever het avontuur van de natuur? Dit mag u niet missen op tv vanavond

De Britse acteur Roger Moore als James Bond in 1972.Beeld AP

Het is al film wat de klok slaat vanavond. U kunt kiezen tussen verschillende actiefilms met onder andere ook Live and Let Die met Roger Moore als Bond (beslis zelf of hij nu de ideale Bond is of niet). Maar ook de aarde heeft wel wat in petto in de opvolger van dé natuurdocumentaire bij uitstek, Planet Earth II.

The Hunger Games

In de ruïnes van wat ooit Noord-Amerika was, heerst het Capitool over twaalf overgebleven districten. Elk jaar moeten deze districten één jongen en één meisje afvaardigen om deel te nemen aan de Hongerspelen. Die worden live uitgezonden op televisie en slechts één van de 24 deelnemers kan overleven.

De verfilming van de boekenreeks van Suzanne Collins was een enorm bioscoopsucces en publiekslieveling Jennifer Lawrence hield er haar status als best betaalde actrice in Hollywood aan over. Vooral de mooie omgeving en de spannende achtervolgingsscènes maken deze actiefilm meer dan de moeite waard.

DM Zapt

Krijg het beste van tv en Netflix via Messenger

Onze gratis chatbot DM Zapt is de beste manier om nieuwe series en tv-programma's te ontdekken:

Ja, ik wil tv-tips!

Om 20.35 uur op Q2.

Wrath of the Titans

Tien jaar nadat hij de monsterlijke Kraken versloeg, probeert Perseus met zijn zoon een rustig bestaan op te bouwen. Ondertussen barst er een grote strijd los tussen de goden en de Titanen. Wanneer Zeus wordt verraden door Hades en naar de Onderwereld wordt ontvoerd, kan Perseus zijn roeping niet langer negeren. Lukt het hem Zeus te redden en een einde te maken aan de toorn van de Titanen?

Vervolg op de historische actiefilm Clash of the Titans uit 2010. De oorspronkelijke cast, met Sam Worthington in de hoofdrol, kwam opnieuw bij elkaar voor deze meeslepende film vol bombastische en computergeanimeerde actiescènes. Acteerwerk en dialogen blijven als vanouds ondergeschikt aan het spektakel, maar dat mag de pret niet deren.

Om 20.35 uur op ZES.

Live and Let Die

Drie Britse geheime agenten werden in 24 uur op verschillende locaties vermoord. James Bond moet uitvissen of er een verband is tussen de moorden. Algauw komt de geheim agent Mr. Big op het spoor, de koning van de onderwereld in Harlem.

Roger Moore, die vorig jaar overleed op 89-jarige leeftijd, was voor het eerst te zien als superspion James Bond in deze Live and Let Die. Hij drukte meteen zijn stempel op de reeks door zijn natuurlijke flair en zijn subtiel gevoel voor humor. Hij zou vervolgens nog zes keer in de huid van de superspion kruipen, een laatste keer met A View to a Kill. De meningen over zijn optreden als Bond zijn nog steeds verdeeld, maar van alle acteurs die ooit als 007 te zien waren, was Moore de enige die daar nooit over klaagde.

Om 20.40 uur op CAZ.

Planet Earth II

Afgelegen eilanden herbergen een aantal van de meest vreemde en zeldzame diersoorten op onze planeet. De escudo-eilandluiaard leeft een rustig bestaan op een idyllisch Caraïbisch eiland.

Tien jaar geleden herschreef de BBC de handleiding voor het maken van natuurdocumentaires met hun oogstrelende en innoverende natuurreeks Planet Earth. Op dit vervolg was het tien jaar wachten, maar net als toen worden ook dit keer nooit eerder gebruikte technologieën aangewend om de natuur beeld te brengen. De baby-iguana-hagedissen die achtervolgd worden door een klein leger slangen uit deze eerste aflevering gingen al viraal op het internet. De muziek voor deze tweede reeks werd geschreven door een van Hollywoods meest gevierde componisten Hans Zimmer (Gladiator, Pirates of the Carribean).

Om 21.15 uur op Canvas.

Het volledige overzicht van de tv-gids vindt u hier terug.