Direct naar artikelinhoud
Muziek

Overlijden Avicii: "Geen kwaad opzet", zegt de politie

Avicii (Tim Bergling)Beeld REUTERS

De politie van de Omaanse hoofdstad Masqat behandelt de dood van dj Avicii niet als een verdacht overlijden. Dat zegt een agent in een gesprek met de Zweedse openbare omroep SVT. "We vermoeden geen misdrijf", luidt het. Omdat het onderzoek al afgerond is, wordt het lichaam van Tim 'Avicii' Bergling vrijgegeven. Zo kan het naar zijn thuisland Zweden gerepatrieerd worden.

Avicii werd vrijdagmiddag dood aangetroffen in Oman. De Zweed werd 28 en verzamelde zijn grootste roem als dj, onder meer met zijn megahit 'Wake me up' uit 2013. Eind 2016 stopte hij met touren als dj en werd hij actief als muziekproducer.

De politie in Masqat geeft prioriteit aan de zaak, maar zegt dat haar onderzoek al afgerond is. "We hebben alle informatie, we weten wat er gebeurd is, maar we zeggen het niet aan de media", zegt een agent. Over de precieze doodsoorzaak wordt dus niets meegedeeld, maar kwaad opzet is volgens de politie niet in het spel.

De dood van de 28-jarige Tim Bergling - de echte naam van Avicii - gisteren maakte wereldwijd veel reacties los. Over zijn doodsoorzaak wordt druk gespeculeerd. Bergling kampte met gezondheidsproblemen door overmatig alcoholgebruik.