Honderden demonstranten bij Correspondents' Dinner in Washington

Nieuws
Honderden actievoerders hebben zaterdag gedemonstreerd voor het Washington Hilton. In het hotel wordt het jaarlijkse diner voor Witte Huis-verslaggevers gehouden, het zogeheten Correspondents' Dinner. De demonstranten scandeerden leuzen over de dood van verslaggevers in de Gazastrook en riepen aanwezige journalisten op het evenement te boycotten.
anp
zondag 28 april 2024 om 03:10 aangepast 08:35
Afbeelding
beeld anp

De Amerikaanse president Joe Biden, een van de aanwezigen bij het diner, ontweek de protesten aan de voorkant door via de achterzijde het pand te betreden. Hij werd daar opgewacht door een kleinere groep demonstranten, die opriepen tot een staakt-het-vuren in Gaza.

Biden stak tijdens zijn speech later op de avond de draak met zijn eigen leeftijd en maakte rivaal Donald Trump bij de komende presidentsverkiezingen belachelijk. "Ja, leeftijd is een probleem. Ik ben een volwassen man die het opneemt tegen een 6-jarige", grapte hij. "Leeftijd is het enige dat we gemeen hebben. Mijn vicepresident steunt me."

De president voorzag de pers van advies en riep hen "oprecht" op geen partij te kiezen. "Ik vraag jullie de ernst van het moment in te zien." Journalisten moeten zich in zijn ogen niet laten leiden door bijzaken die de politiek zijn gaan domineren. "Concentreer je op wat echt op het spel staat."

Sinds 2022 wordt het evenement, dat al honderd jaar bestaat, weer jaarlijks gehouden. Voormalig president Donald Trump liet het diner vanaf 2016 telkens aan zich voorbijgaan en daarna werd het Correspondents' Dinner meermaals door corona afgelast.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Farmaceuten winnen eerste rechtszaak VS rond maagzuurremmer

Farmaceuten hebben de eerste Amerikaanse rechtszaak rond maagzuurremmer Zantac gewonnen, melden farmaceut GSK en zijn advocaten. Een vrouw spande de zaak aan omdat ze kanker zou hebben gekregen door Zantac, maar een jury in Chicago oordeelde dat GSK en Boehringer Ingelheim niet..

Afbeelding

AI-startup van Elon Musk wordt meer dan 24 miljard dollar waard

Het bedrijf xAI waarmee Elon Musk de concurrentie wil aangaan met het populaire ChatGPT, wordt meer dan 24 miljard dollar waard. Dat meldt persbureau Bloomberg op basis van anonieme bronnen.

Afbeelding

Strengere eisen voor verzekeren e-bikes door hoger diefstalrisico

Verzekeraars hebben de voorwaarden om een elektrische fiets te verzekeren aangescherpt, omdat het risico op diefstal toeneemt. ANWB en Univé bevestigen dit na berichtgeving van het AD.

Afbeelding

AEX koerst af op lager begin na koersverliezen op Wall Street

De AEX-index op het Damrak koerst vrijdag af op een lager begin. De vrees dat de Amerikaanse Federal Reserve de rente langer hoog houdt om de hardnekkige inflatie te bestrijden, drukt de stemming op de beursvloeren.

Afbeelding

Rusland wijt aanslag concertzaal Moskou aan tak van IS

De Russische regering heeft voor het eerst onomwonden verklaard dat de bloedige aanslag op een concertzaal in maart in Moskou het werk was van Islamitische Staat in de Provincie Khorasan (ISKP), een vanuit Afghanistan en Pakistan opererende jihadistische terreurbeweging.

Afbeelding

Dodental na instorting restaurant Mallorca loopt mogelijk op

Het dodental na het instorten van een deel van een restaurant aan het strand van El Arenal bij Palma de Mallorca loopt volgens plaatselijke media mogelijk verder op. Donderdagavond stortte een vol terras op de eerste verdieping in en viel op het volle terras op de begane grond.