Koffiedrinken en trampolinespringen? Hier kan het

© dji

In het gebouw waar vroeger Earth Explorer en later Explorado gevestigd was, opent zondag Hangtime. De uitbaters mikken op een totaalbeleving met 1.000 vierkante meter trampolines en een inspirerende koffiebar.

Dominique Jauquet

Het stadsgebouw langs de Fortstraat staat sinds het faillissement van de nv Dirk Frimout Centrum al twee jaar leeg. Astronaut Dirk Frimout opende in 2004 zelf nog het wetenschapspark Earth Explorer. Na de overname in 2014 doopte Blueprint Entertainment het park om tot Explorado, maar de ambities werden nooit waargemaakt.

Sinds 2015 staat het gebouw te verkommeren, maar daar komt vanaf dit weekend dus verandering in. Oostendenaars Anne Mie en Griet Strubbe openen er zondag Hangtime. “Misschien wel de missing link van indooractiviteiten aan de Belgische kust”, omschrijven de zussen hun nieuwe zaak.

1.000 vierkante meter trampolines

‘Jump in, hang out’ is de slogan van Hangtime. Een verwijzing naar het trampolinepark enerzijds, en de koffiebar anderzijds. “Het park bestaat uit 1.000 vierkante meters trampolines. We lieten ons inspireren door de trampolineparken tijdens onze reizen in de Verenigde Staten. Veiligheid staat voorop. We kunnen rekenen op 25 jobstudenten, en hebben een trampoline-instructeur in vaste dienst. Hij zal ook de jobstudenten opleiden”, zegt Anne Mie Strubbe.

Maar je hoeft dus niet te springen als je Hangtime bezoekt, want er is ook een horecazaak waar de toegang gratis is. “We mikken op een totaalbeleving van 0 tot 99 jaar. Iedereen is welkom in onze koffiebar. Naast diverse koffies en dranken, serveren we ook verrassende soepen en toasti’s. Naargelang de vraag kan dit in de toekomst nog evolueren naar dagschotels of een kinderrestaurant. In de krokusvakantie openen we ook de playzone voor de jongste kinderen. Deze speelzone is ook gratis toegankelijk, en zichtbaar vanuit de koffiebar”, zegt Griet Strubbe.

Geen felle kleuren

Opvallend: van felle kleuren is geen sprake bij Hang Time. “Een bewuste keuze”, zegt Anne Mie Strubbe, van opleiding interieurarchitect. “We hebben in het trampolinepark voor zwarte muren gekozen, met de trampolines in zandkleur en lichtblauw, verwijzend naar het strand en de zee. Voor de kinderen zijn er al genoeg prikkels door de trampolines. Zij zorgen eigenlijk zelf voor de kleuren. Deze setting biedt ook mogelijkheden voor organisaties die met jongeren werken die autistisch zijn”, aldus Anne Mie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen