Touring lanceert verkoopplatform voor tweedehandse en stockwagens

Themabeeld© put

Mobiliteitsorganisatie Touring heeft in samenwerking met verzekeraar AG Insurance en bank BNP Paribas Fortis een onlineverkoopplatform voor jonge tweedehandsauto’s en stockwagens gelanceerd: Touring CarSelect. Alleen erkende dealers zullen er hun voertuigen op kunnen aanbieden.

Bron: BELGA

Het gros van de auto’s die nieuw worden ingeschreven, is tweedehands en kopers zoeken tegenwoordig online naar een nieuwe wagen, licht de CEO van Touring CarSelect, Walter Torfs, toe. Te midden van een “wildgroei aan sites en platformen” wil het nieuwe platform onder het merk Touring voor “kwaliteit” staan, zegt hij.

Daarom zullen alleen erkende dealers hun auto’s er kunnen aanbieden. Die moeten een charter ondertekenen en zich onder meer laten onderwerpen aan regelmatige controles van aangeboden voertuigen door Touring. Ook alleen stockwagens of tweedehandsauto’s die maximaal 5 jaar oud zijn en maximaal 150.000 kilometer hebben afgelegd, komen in aanmerking om aangeboden te worden op CarSelect.

Volgens Torfs onderscheidt die werkwijze CarSelect van andere verkoopplatformen en moet ze kopers meer vertrouwen geven. “Ons eerste criterium is kwaliteit”, benadrukt de CEO. De automarkt “evolueert door de veranderende regelgeving van diesel naar benzine, naar hybride en naar elektrische wagens” en “dat zet mensen aan tot voorzichtigheid”. CarSelect wil daar “met onafhankelijke informatie” op inspelen.

Dealers moeten een abonnement afsluiten om auto’s aan te kunnen bieden op CarSelect, met flexibele vergoedingen afhankelijk van het aantal zoekertjes. Ook AG Insurance en BNP Paribas Fortis - de aandeelhouders van Touring - proberen via het platform hun graantje mee te pikken: naast pechverhelping bij Touring zullen er de kosten voor een verzekering bij AG Insurance en een financiering bij BNP Paribas Fortis op te simuleren zijn. De klant - die ook nog fysiek bij de betrokken dealer langs zal moeten gaan om de verkoop te beklinken - heeft echter de vrije keuze.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen