Aerokogel Remco Evenepoel in een aangepaste leiderstrui van de Baloise Belgium Tour.© BELGA

Wielrennen Baloise Belgium Tour

Baloise Belgium Tour start met tijdrit door Koersel (Kapelleke)

De Beringse deelgemeente Koersel vormt op woensdag 12 juni het decor voor de openingstijdrit van de Baloise Belgium Tour. De avond voordien kan iedereen op het Marktplein van Beringen de ploegenpresentatie komen bijwonen.

Negen WorldTeams (Visma-Lease a Bike, Alpecin-Deceuninck, Soudal-Quick Step, Lidl-Trek, Intermarché-Wanty, Decathlon-AG2R, dsm-firmenich-PostNL, Arkea-B&B Hotels en Movistar) zullen volgende maand meestrijden in de Baloise Belgium Tour. Ook UCI ProTeams als Lotto Dstny, Uno-X, Israel-Premier Tech en Flanders-Baloise zullen niet ontbreken in de vijfdaagse etappekoers uit de UCI ProSeries.

Op rennersnamen mag het dan nog even wachten zijn, het traject voor de openingstijdrit door de straten van Koersel is wel al bekend. De chronoproef is 12 km lang en vertrekt in de Reigerstraat. Het parcours loopt langs natuur- en recreatiegebied het Koersels Kapelleke en dat via de Schrikheidestraat, Steenovenstraat, Witte Weg, Plakkettenberg, Naaldweg, Leemstraat, Fonteintjesstraat, Uitkijktorenlaan, Heihoevenweg, Bosstraat, Hemelstraat, Vliegeneindestraat, Mouterijstraat en Linkestraat, om te eindigen in Koersel-Dorp. De eerste renner start om 14 uur, de aankomst van de laatste renner wordt kort na 17 uur verwacht.

De tweede etappe is een rit in lijn van het Oost-Vlaamse Merelbeke naar het West-Vlaamse Knokke-Heist. Op vrijdag 14 juni is Turnhout de startplaats van de derde rit die leidt naar Scherpenheuvel-Zichem. De koninginnenrit, Durbuy-Durbuy, wacht op zaterdag. De ontknoping volgt op zondag 16 juni met een etappe in en om Brussel. (roro)

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer