Foto: AP en CNN

CNN toont bewakingsbeelden waarop rapper Sean 'Diddy' Combs toenmalige vriendin mishandelt

De Amerikaanse nieuwszender CNN brengt beelden naar buiten waarop te zien is hoe rapper Sean 'Diddy' Combs zijn toenmalige vriendin en zangeres Cassandra Ventura mishandelt. De bewakingsbeelden, die zouden dateren van 2016, tonen volgens CNN hoe 'Diddy' Ventura meerdere keren slaat, trapt en door de gang sleurt. Eind vorig jaar had Ventura de rapper nog aangeklaagd voor verkrachting en jarenlang misbruik. De beelden die nu opduiken zouden overeenkomen met de verklaringen uit de aanklacht van Ventura. 

Sean 'Diddy' Combs en zangeres Cassandra Ventura, bekend als Cassie, vormden tussen 2007 en 2018 een koppel. Die relatie werd volgens Ventura vooral gekenmerkt door controlegedrag en misbruik. Ventura verklaarde dat Combs haar regelmatig tot bloedens toe sloeg. Eind vorige jaar besloot Ventura de rapper aan te klagen voor misbruik en verkrachting. Maar amper een dag later troffen de twee partijen een minnelijke schikking. 

De Amerikaanse nieuwszender CNN komt nu naar buiten met schokkende beelden waarop te zien zou zijn hoe de Amerikaanse rapper zijn toenmalige vriendin mishandelt. De bewakingsbeelden werden gemaakt in het toenmalige InterContinental Hotel in Los Angeles. 

In de video is te zien hoe Cassandra Ventura naar de liften van het hotel loopt. Sean 'Diddy' Combs, slechts gekleed in een paar sokken en een handdoek, loopt haar achterna en gooit haar vervolgens op de grond. Daarna schopt hij Ventura nog enkele keren, en sleurt hij haar mee door de gang.

CNN deelde de beelden intussen ook op X: 

De beelden uit de video lijken volgens CNN sterk op de beschrijving van Ventura van een incident in hetzelfde hotel. In haar aanklacht eind vorig jaar beschreef de zangeres hoe ze probeerde weg te glippen uit het hotel nadat Combs dronken in slaap was gevallen. Maar Combs werd wakker, volgde haar, greep haar vast en gooide onder andere een vaas naar haar, zo zei Ventura in de aanklacht. 

Sean 'Diddy' Combs en Cassandra Ventura hebben nog niet gereageerd op de beelden. De advocaten van Ventura laten wel weten dat "de hartverscheurende video het verontrustende en roofzuchtige gedrag van meneer Combs alleen maar heeft bevestigd." Combs heeft in het verleden alle beschuldigingen van zijn ex-vriendin altijd ontkend. 

Hoe CNN aan de beelden kwam, wil de zender niet kwijt. De nieuwszender verklaart wel dat ze de locatie van de beelden kon verifiëren door de video te vergelijken met eerdere beelden van het bewuste hotel.

Meerdere rechtszaken

Hoewel de zaak tussen Combs en Ventura eind vorig jaar al eindigde in een minnelijke schikking, was de aanklacht van Ventura wel het startschot voor een hele reeks onderzoeken naar de rapper.

De voorbije maanden werden er verschillende rechtszaken aangespannen tegen 'Diddy'. Eén vrouw heeft de rapper aangeklaagd omdat hij haar in 2003 gedrogeerd en verkracht zou hebben. Ze was toen 17 jaar. 

Ook de producer Rodney 'Lil Rod' Jones, waar de rapper mee samenwerkte, spande in februari een rechtszaak aan tegen hem wegens seksuele intimidatie. De advocaat van 'Diddy' deed de beschuldigingen af als leugens. 

En dan zijn er nog de huiszoekingen in de huizen van de rapper in maart. Die huiszoekingen zouden kaderen in een groter federaal onderzoek naar seksuele uitbuiting en mensenhandel. Meer details van dat onderzoek zijn nog niet bekend. 

Meest gelezen