Aantal taxibedrijven neemt snel toe

Nieuws
Het aantal taxibedrijven in Nederland is de afgelopen vijf jaar flink toegenomen, meldt branchevereniging Koninklijk Nederlands Vervoer (KNV). Begin 2019 stonden er 11.148 taxibedrijven ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Vandaag zijn het er 14.356, een stijging van bijna 29 procent.
anp
dinsdag 21 mei 2024 om 05:33
Afbeelding
beeld anp

Vooral het aantal zzp'ers in de taxibranche is in de afgelopen vijf jaar enorm gestegen, zegt KNV. Stonden er begin 2019 nog 7.986 zelfstandige taxichauffeurs in het Handelsregister, begin 2024 waren het er al 11.390, een stijging van bijna 43 procent.

Volgens KNV-directeur Carlo Cahn is de groei goed te zien na het tweede kwartaal van 2022, de periode waarin de coronamaatregelen versoepeld werden. De provincie Noord-Holland heeft de meeste taxibedrijven (7.021). Utrecht kende een grotere stijging van het aantal taxibedrijven. In vijf jaar tijd zijn daar ruim 40 procent meer taxibedrijven bijgekomen.

Mail de redactie
Mail de redactie
Heeft u een tip over dit onderwerp, ziet u een spelfout of feitelijke onjuistheid? We stellen het zeer op prijs als u ons daarover een bericht stuurt.
Afbeelding

Toyota schort leveringen bepaalde automodellen op

Toyota stopt tijdelijk met het leveren van drie automodellen in Japan. De autofabrikant is tot dat besluit gekomen nadat Japanse wet- en regelgeving omtrent de certificering van voertuigen niet is nageleefd.

Afbeelding

Scholz bezoekt Beieren na watersnood

De Duitse bondskanselier Olaf Scholz bezoekt het door watersnood geteisterde Reichertshofen in Beieren. Hij wil met minister van Binnenlandse Zaken Nancy Faeser en de regionale leider Markus Söder een beter beeld krijgen van de situatie in het overstromingsgebied, berichten Dui..

Afbeelding

Zeven ton aan schadeclaims door Eritrese rellen in Den Haag

Tijdens de rellen op 17 februari bij zalencentrum Opera in Den Haag is voor 700.000 euro schade aangericht. Voertuigen van de ME vormen de grootste kostenpost. De rechtbank behandelde maandag 86 schadeclaims in de strafzaak tegen een groep Eritrese verdachten.

Afbeelding

Hsl-treinverkeer wordt weer opgestart, oorzaak storing onbekend

Het treinverkeer op het traject van de hogesnelheidslijn (hsl) wordt weer opgestart na een seinstoring, meldt ProRail maandag iets voor het middaguur. Door de storing reden er sinds 06.30 uur geen treinen op dat traject tussen Amsterdam en Rotterdam.

Afbeelding

Kabinetsadviseur waarschuwt voor problemen met nieuwe huurwet

De Raad van State voorziet problemen als de Eerste Kamer de nieuwe huurwet van demissionair minister Hugo de Jonge (Volkshuisvesting) zonder aanpassingen goedkeurt. De wet moet huurprijzen in het middensegment verlagen en geldt voor bewoners van een zelfstandige woning.

Afbeelding

Gasprijs stijgt flink door Noorse storingen

De Europese gasprijs is maandag flink gestegen na onverwachte storingen in de aanvoer van gas uit Noorwegen. Volgens de Noorse netbeheerder Gassco kan er geen gas worden geleverd uit de grote productiefaciliteit Nyhamna.