Photo News
Volledig scherm
PREMIUM
© Photo News

Waarom social media waardeloos zijn

Is je telefoon het eerste wat je oppakt als je wakker wordt, en het laatste wat je neerlegt voor het slapengaan? Wat begon als een belofte van efficiëntie en tijdsbesparing blijkt ons geheugen, onze focus en ons denkvermogen aan te tasten. Misschien wil je minder tijd aan je telefoon besteden, maar weet je niet waar je moet beginnen. Prijswinnend journalist Catherine Price biedt met haar boek 'Ik maak het uit! Een gezonde relatie met je smartphone in 30 dagen' een praktisch en uitvoerbaar plan om het uit te maken met je telefoon en vervolgens weer bij te leggen. In dertig dagen vorm je een nieuwe, gezonde relatie.  Hieronder lees je exclusief haar hoofdstuk over sociale media en waarom die volgens Price Waardeloos zijn.

13 reacties

  • Noël Van De Meutter

    6 jaar geleden
    iedereen heeft zijn mond vol over Facebook, instagram en andere social media zaken. Wel, ik ben nog steeds bereikbaar via mijn vaste telefoon !!! (ik kom niet van een andere planeet !!) smartphone, e-mail, sms en tenslotte whatsapp. !!! Middelen genoeg om mij te bereiken, niet ??!! En ik heb al die Facebook-roddel/miserie niet !!!
  • linda thinks

    6 jaar geleden
    Lucia Bartels als je een lijn naar vrienden wil die je niet vaak meer ziet of voor mensen die geëmigreerd zijn dan skype je toch gewoon kan je ze zelfs spreken en zien
  • Bernd Vaes

    6 jaar geleden
    Blijf van sociale media weg, voor jouw eigen veiligheid, gezondheid en psychisch welzijn! Kontakte met familie of vrienden kunnen eenvoudig met bv. Whatsapp, Skype enz... In sociale media wordt een familielid of vriend of bekende eerder een virtueel iemand. In een virtuele wereld uiten mensen zich al te gemakkelijk meer ondoordacht, minder afgeremd, spuien om het even wat uit. Dat alles is nefast. O.a. Populisme is daarvan een gevolg.
  • Jef Denijs

    6 jaar geleden
    Facebook zal de handdoek nooit in de ring gooien, dit is een miljarden business. Facebook zelf is niet de grote winst, de nevenactiviteiten : het verkopen/manipuleren van data is dat wel. Als je afhankelijk wordt van die onzin, is er duidelijk iets aan de hand.
  • Titine d' Oléron

    6 jaar geleden
    Al die asociale rommel maakt van mensen willoze onnozelaars die de mottige uitvinders van die rotzooi slapend rijk maken. Zielig hoe men in het straatbeeld dat onnozel apparaatje achterna loopt met het duimpje erop.