KV Kortrijk trekt met positief gevoel naar match van de laatste kans: “Je moet blijven lachen in het voetbal”

Freyr Alexandersson weet dat er gewonnen moet worden.© Isosport

Komende zondag kan KV Kortrijk degraderen naar de tweede klasse van het Belgische profvoetbal. Het is al sinds het seizoen 2007-2008 geleden dat de Kortrijkzanen uitkwamen in die divisie, toen won het de competitie met 76 punten. Op het veld van RWDM is het dus alles of niets. “Ik heb deze week goede dingen gezien op training”, aldus Freyr Alexandersson. “Maar natuurlijk speelt het in ons achterhoofd dat het zondag over kan zijn voor ons.”

Elian Coussement

Er wordt nog gelachen op de Veekaa. Coach Freyr Alexandersson begroette de aanwezige persjongens met een lach en een stevige handshake. De realiteit is om minder vrolijk van te worden: KV Kortrijk staat laatst en het stond vorig weekend na nog geen halfuur spelen al 0-3 in het krijt tegen RWDM. De bezoekers uit het Brusselse deden niet mee aan de traditionele studieronde en liet KVK sterretjes zien. Al moet er gezegd worden dat KV Kortrijk goed aan de wedstrijd begon en de voorsprong op een gegeven moment minderde tot 2-3.

“Ik was zeer verbaasd met die wedstrijd”, aldus Freyr Alexandersson. “Het was een vreemde wedstrijd. Zeker toen ik de beelden nog eens opnieuw bekeek. Het was zeer moeilijk om in een halfuur drie doelpunten te slikken. Die goals mochten gewoon niet vallen. Ik was zeer verrast met de beslissing van de ref dat hij strafschop floot, maar daar wil ik nu niet meer over praten. De wedstrijd is gespeeld. Ik was tevreden met de reactie van mijn spelers na die tegendoelpunten.”

Laatste kans

Het is erop of eronder zou een niet nader genoemde Vlaamse zangeres zingen. En dat past goed bij de huidige situatie van KV Kortrijk. Verliezen betekent dat de West-Vlamingen niet langer in eerste klas reizen. Winnen kan voor een mentale boost zorgen en een sprankeltje hoop in een goede afloop.

“Ik heb deze week goede dingen gezien op training. We hebben goede momenten gehad en dat nemen we naar zondag. It ain’t over till the fat lady sings, maar natuurlijk speelt het in ons achterhoofd dat het zondag over kan zijn voor ons. Niemand wil degraderen. Jullie journalisten niet en supporters niet. We gaan er alles aan doen om zondag te winnen, maar we weten wat er ons te wachten staan. Het zal wat raar zijn om RWDM weer te treffen, maar dat maakt het voetbal speciaal. Ik heb dat nog nooit meegemaakt.”

Blessurenieuws

Publiekslieveling Felipe Avenatti is onzeker voor komende zondag. De Uruguayaan sukkelt met een probleem aan de adductoren. Ook Kings Kangwa is onzeker. Voor de rest is iedereen er opnieuw bij, behalve de gekende blessures (Challouk en Tsunoda).

Aangeboden door onze partners

HOOFDPUNTEN

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen