© Instagram - AFP

‘Confituuroorlog’ aan de gang tussen Meghan Markle en Buckingham Palace

Meghan Markle stuurde enkele dagen geleden, als deel van een marketingcampagne, een potje confituur van haar nieuwe lifestylemerk naar een vijftigtal bekendheden. En toevallig wil het dat Buckingham Palace ook net nu zijn confituur in de kijker zet.

SGG

Meghan Markle lanceerde halverwege maart haar nieuwe lifestylemerk American Riviera Orchard. Maar ondanks de vele artikels die al over het merk geschreven werden, zijn er nog geen producten op de markt gebracht. Tot enkele dagen geleden. Toen ontvingen vijftig gelukkigen een exclusief potje confituur van Meghan Markle. De hertogin van Sussex stuurde zo’n potje, geleverd in een mand vol citroenen, naar een vijftigtal ‘influencers’, onder wie Kris Jenner, Chrissy Teigen en Tracee Ellis Ross.

Die plaatsten allemaal een foto van de potjes, waarop te zien is dat elk potje een eigen nummer heeft, op sociale media. Exclusiviteit is voor Markle dus belangrijk. Op het potje is ook een soort wapenschild te zien, dat opvallend veel gelijkt op het wapenschild van de Britse koninklijke familie.

LEES OOK. Na vier jaar stilte maakt Meghan Markle haar ‘comeback’ op sociale media

© Instagram Kris Jenner

Markle en haar echtgenoot prins Harry mogen hun titels niet gebruiken voor commerciële doeleinden. Dat hebben ze duidelijk afgesproken met de koninklijke familie. Maar voorlopig lijkt Markle die regels goed te omzeilen.

LEES OOK. Meer details over nieuw lifestylemerk van Meghan Markle: hertogin is van plan alles van body lotion tot tuingereedschap te verkopen

Sneer

Toeval of niet: de Buckingham Palace Shop publiceerde woensdagavond een filmpje waarin ze de confituur van de koninklijke familie aanprijzen. “Onze aardbeienjam wordt gemaakt van alleen de beste bessen en is heerlijk om op verschillende manieren te serveren”, klinkt het. In het filmpje worden hun favoriete manier getoond om de jam te eten. Op een scone, op een crumpet, op een croissant of simpelweg op toast. Velen zien daarin een subtiele sneer naar Meghan Markle.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER