Er werd gebruik gemaakt van explosieven om de geldautomaat open te breken.
Volledig scherm
Er werd gebruik gemaakt van explosieven om de geldautomaat open te breken. © Copyright : Geert De Rycke

Na zoveelste plofkraak: geldautomaten binnen in banken worden 's nachts afgesloten

Bankkantoren waar binnen geldautomaten staan, worden 's nachts afgesloten. Dat zegt Karel Van Eetvelt van Febelfin aan VTM NIEUWS. Er komt ook verhoogde waakzaamheid van de politie. De banksector neemt de maatregel naar aanleiding van de vijfde plofkraak in amper een aantal weken tijd. 

103 reacties

  • Jan Verstrepen

    6 jaar geleden
    De prijs van het gas is anders ook niet mals, komen die arme dieven er wel uit met dat dure gas. Of het is een andere manier van geld afhalen, iets moderns.
  • Gino Denil

    6 jaar geleden
    Doen zoals de restaurants. Terug wat service voor de klant van de bank. Een e-mail en de koerier brengt je gevraagde geld aan huis.
  • Frank Joos

    6 jaar geleden
    En dan ook maar de helft betalen voor rekening zeker. Toch al geen bediening meer in banken. Geld storten, Afhalen niet meer mogelijk na afsluiten zaak.weer meer overvallen bij particulieren. Toch niet moeilijk om automaten binnen te beveiligen. Sluit gasmelder aan op rookbommen en alarm. Gas gededecteerd is rookbommen ( zoals bij juwelier ) afgaan. Binnen de 5 seconden geen zicht meer , dus geen buit. En weer service voor eerlijke klanten.
  • Jan Mulders

    6 jaar geleden
    We zijn ver gekomen...
  • krindl

    6 jaar geleden
    tot die criminelen weer iets anders vinden !!! ach, de strafmaten moeten anders worden en ze niet meer laten loslopen, dwangarbeid gedurende jaren !!! en ps. waarom zetten de banken geen fles met zoutzuur in de automaten dat tegelijkertijd ontploft als men deze wil open laten blazen....ze zullen vlug weg zijn dan !!