Er werd gefilmd bij haar thuis, maar ook op het Songfestival: documentaire over mentale problemen van zangeres S10

Stien den Hollander.© Avrotros

De Nederlandse zangeres S10, bij ons vooral bekend van haar deelname aan het Songfestival in 2022 met het nummer De diepte, kampt al jaren met mentale problemen. Over haar leven, en dan vooral die mentale problemen, werd nu een documentaire gedraaid.

Regisseurs Linda Hakeboom en Rolf Hartogensis geven in Dat het goed blijft gaan met mij een openhartige en kwetsbare inkijk in het leven van de jonge zangeres. Het hoogtepunt van de opnames was tijdens het Songfestival in Turijn waar S10, alias Stien den Hollander, voor bijna 200 miljoen kijkers wereldwijd optrad. Maar ook bij haar thuis werd er gefilmd.

Stien vertelt hoe ze door mentale problemen al op jonge leeftijd in diverse jeugdinstellingen belandde. “Wat ik toen allemaal heb meegemaakt, zal ik de rest van mijn leven meedragen”, zegt ze. “Mijn roem werd de voorbije jaren almaar groter, maar tegelijk ging het verleden aan me knagen. Ik liep trauma’s op die ik trachtte te verbergen. Maar is het oké als ik dat blijf doen? Misschien is het beter om de strijd aan te gaan met mijn innerlijke demonen.”

De makers kozen S10 uit voor een documentaire over dit gevoelige thema, iets waarmee veel jongeren van deze generatie kampen, omdat de zangeres populair is onder jongeren. Men hoopt zo het onderwerp meer bespreekbaar te maken in deze doelgroep.

Eind volgende maand is het de Europese Week van de Mentale Gezondheid. De documentaire zal daarom op woensdag 22 mei worden uitgezonden op NPO3.

(tove)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen