VIDEO. Groot gejuich bij heropening Olmense Zoo: "Nu kan ik weer met m'n petekindje komen"

De Olmense Zoo in Balen is, na een periode van een maand verplichte sluiting, weer open gegaan voor het publiek. Het waren vooral buurtbewoners en sympathisanten die om 10u als eersten dolblij door de poort stapten.

Tommy Maes

Op de grote massa blijft het nog even wachten, maar zaterdag kwamen er toch al meer dan vijfhonderd bezoekers afgezakt naar de Olmense Zoo. Daardoor was er een gezellige bedrijvigheid in het park. Voorlopig is de Zoo elke dag open, tot 3 december. Daarna is het park alleen in de weekends geopend.

De leden van de steungroep 'We are ... Olmense Zoo' boden alle bezoekers een gratis warme drank aan om het vroege bezoek te belonen. "Met deze geste willen we de bezoekers warm ontvangen. En dat wordt op deze herfstdag geappricieerd", vertelt Tom Van Loocke van We are ... Olmense Zoo.

Veel bezoekers zijn opgelucht dat de Olmense Zoo weer open ging. "Enkele weken voor de sluiting zijn we hier geweest en we konden het niet geloven dat de zoo dicht moest", zeggen Nick(6) en Will (8). "We zijn dus heel blij dat we nu terug naar de zoo kunnen."

De Olmense Zoo gaat opnieuw van start nadat tientallen verbeterpunten zijn aangebracht op vlak van dierenwelzijn en infrastructuur.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER