De Wereldwinkel bevindt zich nu aan de Bredabaan.© vw

Wereldwinkel Wuustwezel bestaat 50 jaar en viert dat met picknick in Bar Woest

Wuustwezel -

De Oxfam Wereldwinkel van Wuustwezel bestaat 50 jaar. Met een picknick op de feestweide van Bar Woest wordt dat gevierd, zondag 23 juni.

De Oxfam Wereldwinkel in Wuustwezel werd geopend in april 1974 in het oud-gemeentehuis. “Wij huisden eerst in de kelder van dit historisch gebouw”, vertelde Jan Vermeiren, die mee aan de wieg stond van het initiatief.

“De bewoners noemen dat ‘den bak’ omdat daar vroeger de gevangenis van Wuustwezel was. We verkochten toen twee producten: koffie uit Tanzania, in bonen of gemalen. Ik nam de voorraad mee naar huis omdat het daar te vochtig was. Later zaten we in het oud-gemeentehuis zelf. De winkel was zondagvoormiddag open. De bezoekers konden daar een kopje koffie drinken. In 1996 konden we een winkel in de Dorpsstraat in gebruik nemen.” Nu huist de Wereldwinkel in een moderne winkel aan de Bredabaan.

Een halve eeuw Wereldwinkel wordt zondag 23 juni gevierd, met een grote picknick in samenwerking met de mondiale raad en Agravrouwen op het terrein van Bar Woest aan de Gasthuisdreef.

Zuiden en lokale boer

Voor deze feestelijke picknick wordt een mix geserveerd van producten uit het zuiden en van bij de lokale boer en bakker. Om 12 uur kan je aperitieven, aanschuiven voor het buffet kan vanaf 12.30 uur. Dat buffet is open tot 14.30 uur. Als volwassene (12+) betaal je 17 euro voor de picknick, voor kinderen van 4 tot 12 jaar betaal je 9 euro per persoon. Kinderen jonger dan 4 jaar mogen gratis deelnemen.

Inschrijven kan in de winkel zelf, Bredabaan 405. Of via e-mail: wuustwezel@oww.be. (vw)

De picknick wordt georganiseerd op de gezellige feestweide van Bar Woest.© vw

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners