Domien Loubry en coach Tony Van den Bosch gaan vanavond in de Winketkaai voor een achtste opeenvolgende zege.© BELGA

Kangoeroes Mechelen wil Elite Silver afsluiten met achtste zege op rij

Kangoeroes Mechelen neemt vanavond (20u30) in de eigen Winketkaai afscheid van Elite Silver met een partij tegen LWD Basket uit Leeuwarden. De Maneblussers gaan voor een achtste zege op een rij waardoor ze afsluiten op de zesde plaats. Volgende week woensdag 8 mei begint het on the road aan de play-offs.

Patrick Ceulemans

Kangoeroes Mechelen heeft de wind in de zeilen. Afgelopen woensdag realiseerde het in Feyenoord Rotterdam een zevende opeenvolgende overwinning. Het staat na een 9 op 11 samen met Leuven Bears en Bergen in Elite Silver op de eerste stek.

Na een wispelturige Belgische reguliere fase en het missen van Elite Gold is Kangoeroes Mechelen dan ook net op tijd ‘back in business’. “Onze start in Elite Silver met twee nederlagen was niet goed. We kampten met enkele kleine blessures, maar die zijn net op tijd achter de rug. We hebben elkaar gevonden op het parket en dat resulteerde dus in een mooie 7 op 7”, zei coach Tony Van den Bosch.

Vanavond neemt Kangoeroes Mechelen in eigen huis afscheid van de Elite Silver. Tegenstander is LWD Basket. Het team uit Leeuwarden telt slechts 4 op 11 en mag voor Domien Loubry en zijn ploegmaats op papier geen probleem vormen richting een achtste opeenvolgende zege.

Tegenstander in kwartfinale play-offs?

Kangoeroes Mechelen wil tevens met een overwinning richting play-offs trekken. Als het vanavond juicht, eindigt het altijd zesde en komt het in de kwartfinale (best of three) van de play-offs vanaf woensdag 8 mei uit tegen de Belgische nummer drie van Elite Gold. Dat is op dit moment Spirou Charleroi. Als de Spirous vanavond winnen in de eigen Dôme tegen ZZ Leiden is de kwartfinale tegen de Kangoeroes een feit. Omdat de Mechelaars in België niet bij de eerste vier zijn geëindigd, beschikken ze in de play-offs niet over het belangrijke thuisvoordeel.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal