© AP

Meer dan 200 doden bij overstromingen in Afghanistan

In de Afghaanse provincie Baghlan alleen al zijn meer dan 200 doden gevallen door overstromingen op vrijdag, waarbij 2.000 woningen zijn verwoest. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Migratie. De plotse overstromingen waren het gevolgd van de hevige regenval van vrijdag.

jvh
Bron: BELGA

Het VN-agentschap maakte melding van telkens 100 doden in twee verschillende districten in de provincie. Een dag eerder hadden de autoriteiten van de provincie een balans van 62 doden gegeven, maar daarbij ook gewaarschuwd dat het dodental waarschijnlijk zou oplopen.

Volgens de IOM zijn ook verschillende doden opgetekend in zes andere districten. De VN-organisatie baseert zich op cijfers van de Afghaanse nationale rampenautoriteit ANDMA.

In Afghanistan en in buurland Pakistan nemen extreme weersomstandigheden zoals overstromingen en droogte toe als gevolg van de klimaatcrisis, zeggen wetenschappers. Afghanistan heeft bovendien na decennia van oorlogen en conflicten nauwelijks middelen om de gevolgen van de klimaatverandering op te vangen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER