© Luc Daelemans

Stoemp en bloedworst: de retrokeuken van Sasput in Sint-Lambrechts-Herk

In het bijbehorende restaurant van B&B Sasput in Sint-Lambrechts-Herk serveren de chefs Dolf Peters en Tania Bex en maître Bart Noens zowel Vlaamse klassiekers als mediterrane gerechten.

Met Rudi Smeets

Sasput is de volkse naam van een landelijke buurt in de Hasseltse deelgemeente Sint-Lambrechts-Herk en sinds de lente van 2018 ook van een energieneutraal horecacomplex, dat in skeletbouw werd opgetrokken. Het is een project van de 52-jarige ondernemer Dirk Peeters, die 25 jaar geleden Cooltech (koel- en klimaattechnieken) oprichtte. In de groene omgeving rond het hoogste punt van Hasselt realiseerde hij zeven luxueuze kamers, een ondergrondse parking, infrastructuur voor teambuilding en een restaurant. Daar staat goeie kost op de kaart. Stoemp met spek, konijn met appelmoes, bloedworst met appel en hammetje met zuurkoolpuree, bijvoorbeeld. Wie niet van de retrokeuken houdt, heeft genoeg andere keuzemogelijkheden. Pasta’s, salades, steaks, soep, croques, visgerechten: er is voor elk wat wils.

Waarom moet je hier gaan eten?

De B&B is een goede uitvalsbasis voor een leuk weekend. Je kan bv. gaan shoppen in Hasselt, wandelen in de Mombeekvallei of fietsen over het knooppuntennetwerk.

De huisgemaakte garnaalkroketten (mooie, lopende vulling) en de kabeljauw op Catalaanse wijze met wittewijnsaus en rozijnen zijn aanraders. Degelijke huiswijn.

Sasput is door het eigentijdse en frisse interieur, het weidse uitzicht op de groene omgeving, de rustige ligging en het ruime terras een aangename plek om te vertoeven.

Praktisch

Adres: Sasputvoogdijstraat 79a, Hasselt, 011/18.91.89

Open: do-ma v.a. 11.30 u.

Website: sasput.be

Prijs: gerechten €6-28,50

INFO

Heb jij een suggestie voor ons? Mail naar uitetenendrinken@hetbelangvanlimburg.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer