Renson speelt tegen Deinze zijn éénendertigste wedstrijd van het seizoen.© GOYVAERTS/GMAX AGENCY

Patro - Deinze zaterdag 16.00 uur Challenger Pro League

‘Recordhouder’ van Patro staat voor primeur in play-off-kraker: “Hopelijk moeten we nog zes keer aan de slag”

Maasmechelen -

Jordan Renson (27) miste dit seizoen als enige speler van Patro nog geen enkele wedstrijd. Ook zaterdag (16 uur) wordt ‘de recordman’ weer aan de aftrap verwacht in de eindronde-kraker tegen Deinze, en die wedstrijd is zowaar een primeur voor de onvermoeibare Luikenaar.

Jos Miscoria

De clash met Deinze wordt de eenendertigste wedstrijd van het seizoen voor Renson. Daarmee is hij de recordhouder bij Patro. In de Challenger Pro League zijn er slechts een vijftal spelers die hem evenaren. “Dat ik recordhouder ben? Dat is een leuk extraatje, al heb je natuurlijk ook wat geluk nodig om bijvoorbeeld blessurevrij te blijven”, reageert de Luikenaar bescheiden. Die bescheidenheid is nochtans niet nodig, want hij pakte dit seizoen als centrale verdediger nog maar drie gele kaarten en scoorde zelfs al twee keer.

“Ja, ik mag niet klagen over mijn seizoen in 1B”, vervolgt Renson, die vorig jaar nog door de supporters uitgeroepen werd tot beste speler van Patro. “Die appreciatie van de supporters doet natuurlijk deugd. Net zoals het feest van vorige vrijdag na onze terugkeer uit Beerschot, de fans stonden ons op te wachten aan het stadion.”

© Isosport

Derde promotie?

In zes seizoenen Patro beleefde de verdediger al twee promoties, een keer uit tweede amateur en een keer uit eerste amateur. Straks kan het dus voor een derde keer zover zijn, maar eerst moeten de Maaslanders Deinze verslaan. “Ik hoop dat we nu nog zes wedstrijden zullen spelen”, lonkt Renson - die voor het eerst in zijn carrière deelneemt aan een promotie-eindronde in tweede klasse - al heimelijk naar de absolute promotiefinale. “Maar dan moeten we in eerste instantie wel al voorbij Deinze en dat zal niet gemakkelijk worden. Thuis een goed resultaat neerzetten om het dan in Deinze af te maken, dat is de opdracht. Het worden in elk geval heel andere wedstrijden dan in de competitie, waar we 4 op 6 haalden tegen Deinze. Deze wedstrijden zullen meer op bekermatchen lijken, het worden echte cupmatchen. Er zijn elke ronde ook maar twee opties: of we gaan door of we liggen eruit. Wij gaan natuurlijk met zijn allen vol voor de eerste optie”, verzekert Renson.

Bamona en Gueroui geschorst

Bamona, op de vorige speeldag nog matchwinnaar tegen Beerschot, en Gueroui zijn geschorst. De club zorgt ook nu weer voor extra randanimatie met onder andere DJ Patje (ex-Patrospeler).

De kern: Heekeren, Dijkhuizen, Corstjens, Renson, Kis, Pietermaat, Van Eenoo, Dansoko, Peeters, Noubissi, Pierrot, Bammens, Sam Bruce, Sigurdarson, Limbombe, Hassaini, Bentayeb, Swers, Kenne, Verlinden, Smeyers. (jmi)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer