“We hebben echt ons ritme gevonden”, zegt Khalil Ahmad. “Offensief en defensief loopt het lekker.”© RUDY DECLERCK

Basketbal Filou Oostende - Donar Groningen 103-61

Khalil Ahmad en Filou Oostende klaar voor play-offs: “Naar deze periode kijken we al het hele seizoen uit”

OOSTENDE -

Na de vijftiger tegen BAL boekte Filou Oostende een veertiger tegen Groningen. Zo beëindigen de Zeekapiteins ongeslagen (10-0) de Elite Gold-fase, met bovendien een ongeziene voorsprong van vier zeges op de eerste Belgische achtervolger, Antwerp Giants.

Peter Rossel

Pas diep in het tweede kwart namen de Filous afstand van de Noord-Nederlanders: van 34-32 naar 49-36. Na de rust bracht Oostende oogstrelend spel. Pintelon tekende de twintiger (63-42) aan, Ahmad dunkte de dertiger (86-55) op het bord. In de laatste 4’40” speelde Oostende met vijf jonge Belgen: Mennes, Bratanovic, Pintelon, Verstraete en Efono. Dit vijftal, met niet eens een gemiddelde leeftijd van 21 jaar, duwde de score van 88-57 naar 103-61. Verstraete tipte het honderdste punt in de korf en legde daarna met een bom de eindstand vast.

Momentum

“Dit was een schitterende match van het hele team. In deze 22ste competitiezege op rij hebben we heel sterk verdedigd en zo ons prima voorbereid op de play-offs. We hebben echt ons ritme gevonden. Offensief en defensief loopt het lekker. Het is zo belangrijk dat we op onze verdediging kunnen steunen. We hebben echt het momentum vast en we willen dat de komende weken bewaren. Naar deze periode kijken we al het hele seizoen uit. Zo graag willen we die reeks van twaalf landstitels naar een serie van dertien uitbreiden”, zegt Khalil Ahmad (23 punten aan 78,5 procent, 1 rebound en 3 assists). “De bal bewoog lekker en bereikte me op verschillende plaatsen vanwaar ik vlot kon scoren”, glimlacht de spelverdeler, die met stevige dunks ook de handen van het publiek op elkaar kreeg. Supporters scandeerden zijn naam bij zijn applausvervanging. “Heerlijk, onze fans”, glimlacht Ahmad.

Vertrouwen

“Door de blessures van Simon Buysse en Jean Salumu waren de jonge gasten meer aan het werk”, reageert jeugdproduct Matteo Verstraete (16 punten aan 88,8 procent, 4 rebounds en 1 assist). “Naar mijn punten kijk ik niet. Eerst de defensie, dan pas de aanval. Deze wedstrijden geven me wel extra vertrouwen, dat ik eerder al kreeg door dagelijks met deze kern te trainen.”

Vanaf woensdag kwartfinales tegen Leuven Bears

Filou Oostende vangt zijn kwartfinales in de BNXT League op woensdag 8 mei om 20.30 uur aan thuis tegen Leuven Bears, dat derde eindigde in Elite Silver en zo dus de achtste Belgische ploeg in de rangschikking is. De kwartfinales hebben als formule best of three: wie het eerst tweemaal wint, plaatst zich voor de volgende ronde.

De tweede kwartfinale is voorzien op vrijdag 10 mei om 20.30 uur in Leuven. Een eventuele derde kwartfinale vangt zondag 12 mei om 19 uur in Oostende aan. In de nationale competitie won Oostende met 91-75 (28 oktober) thuis tegen Leuven en met 56-85 in Leuven (10 februari).

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer