© Bart Van den Langenbergh

Aardbeienplukkers die zestig inbraken en diefstallen plegen, bestraft met ruim vier jaar cel

Ravels/Beerse/Rijkevorsel/Lille/Retie/Vorselaar -

Twee Roemeense mannen pleegden vorig jaar in twee maanden tijd ruim zestig inbraken en diefstallen in magazijnen en schuurtjes verspreid over de Kempen. De rechtbank veroordeelde hen tot een celstraf van vijftig maanden.

Het onderzoek naar de daders startte op 31 augustus 2023 nadat op Hegge in Weelde (Ravels) werkmaterialen en elektrische fietsen werden gestolen uit stallen en tuinschuren. De politie ontving van buurtbewoners camerabeelden waarop telkens twee mannen te zien waren met werkmateriaal in hun handen. Hun auto, een Peugeot met Nederlandse nummerplaat, kon op 22 september 2023 onderschept worden in Brecht. De Roemeen C.C. (40) was de bestuurder en in de auto lagen voorwerpen afkomstig van een diefstallenreeks in Vorselaar die dag. De 24-jarige Roemeen C.-M. O. was inzittende in de auto. De speurders brachten in kaart dat het duo tussen 27 juli en 23 september 2023 verantwoordelijk was voor 38 inbraken, tien inbraakpogingen en 16 gewone diefstallen. De aardbeienplukkers sloegen niet alleen toe in Ravels, maar ook in Rijkevorsel, Lille, Retie, Kasterlee, Beerse, Malle, Zoersel en Zandhoven.

Beiden worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van 50 maanden en een boete van 4.000 euro. Voor C.C. is de celstraf voor tien maanden met uitstel.

Een derde beklaagde uit Wuustwezel kreeg nog een werkstraf van 70 uur en een boete van 2.000 euro voor zijn betrokkenheid bij enkele diefstallen.(bvdl )

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Ravels