Vorig weekend behaalde AC Brabo de derde plaats in het tweede klassement tijdens de interclubwebstrijd van de Vlaamse atletiekliga.© AC Brabo

Deurnese AC Brabo organiseert pistemeeting 2024: atletiekwedstrijden, hapjes en drankjes

Deurne -

De atletiekpiste in het park Groot Schijn staat dit weekend in het teken van twee thuiswedstrijden van Atletiek Club Brabo. Zo staan er zondag en zaterdag verschillende disciplines op het programma tijdens de vriendenclubmeeting en het clubkampioenschap.

Op zaterdag om 13.30 uur vindt de meeting voor vriendenclubs plaats. Deelnemers van 8 tot 110 jaar zijn welkom om te participeren aan de verschillende atletiekwedstrijden. Zo kan er onder andere worden gelopen, gegooid en gesprongen.

Op zondag staat het tweede clubkampioenschap van AC Brabo op het programma. Vanaf 13 uur strijden verschillende clubleden dan tegen elkaar voor de overwinning. “Ook dan staan er verschillende atletiekdisciplines op de planning”, vertelt Ronald Heylen, coördinator van de jongvolwassenen bij AC Brabo. “Zo geven we vooral onze jeugd een kans om zich voor te bereiden op andere, grotere wedstrijden.”

Masters in Gotenburg

“Atletiek is een mooie sport en wordt zelfs vaak omschreven als de moeder van alle sporten”, gaat Ronald verder. “Daarom willen we met dit evenement andere Deurnenaars aanmoedigen om aan atletiek te doen. Alle leeftijden zijn welkom.”

“Ikzelf ben 60 jaar en beoefen de sport nog steeds. Zo doe ik jaar mee aan de World Masters Athletic Championship in Gotenburg in Zweden. We nemen de sport en onze trainingen erg serieus. We gaan dus niet gewoon in het park lopen”, glimlacht hij.

Hapjes en drankjes

Wie niet zo sportief is of liever vanop de zijlijn toekijkt hoe de sporters zich in het zweet werken, kan genieten van frisse drankjes en lekkere hapjes. Die worden tegen een democratische prijs rond de atletiekpiste aangeboden. Voor zowel de meeting voor vriendenclubs, als voor het clubkampioenschap kan je nog via deze website inschrijven.

(ND)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners