Bij de vorige actie werden er 273 tonnen besteld.© fvv

Interwaas organiseert tweede Wase groepsaankoop voor regentonnen

Waasland -

Inwoners van het Waasland kunnen sinds maandag 13 mei opnieuw deelnemen aan de groepsaankoop voor regentonnen. Vorig jaar vond de groepsaankoop van Interwaas, in samenwerking met de Wase gemeenten, voor het eerst plaats en werden er 273 tonnen besteld.

“De 273 tonnen van vorig jaar waren goed voor een opvangvermogen van 120.540 liter”, vertelt Amber Roeland van Waasland klimaatland. “Dat was een mooi resultaat, maar er blijft nog steeds veel potentieel voor wateropvang. Daarom organiseren we de groepsaankoop opnieuw. We werken samen met Horta Beveren en inwoners kunnen zo opnieuw van hetzelfde aanbod en dezelfde tarieven genieten.” 

Ook schepen van leefmilieu en natuur Ilse Poppe (CD&V) uit Waasmunster is opgetogen met de nieuwe actie. “Nieuwe woonprojecten moeten al ruim voorzien in regenwateropvang, maar ook oudere woningen met een heel kleine regenwaterput of rijwoningen met zelfs geen regenwaterput moeten de kans krijgen om regenwater op te vangen”, klinkt het. “Dat kan nu aan de aan de hand van één grote of meerdere, gekoppelde regenwatertonnen. Op die manier hoeven we geen drinkwater te verspillen, daar waar we regenwater kunnen gebruiken.”

Een ton bestellen kan van 13 mei tot 23 juni. Meer info en bestellen op www.waaslandklimaatland.be.  (yjs)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER