© rr

Verdwenen Jongeman (25) uit Schoten is terecht

De verstandelijk beperkte jongeman (25) uit Schoten die sinds deze morgen vermist was, is terecht. Dat melden zijn ouders. Het bericht van zijn verdwijning werd de hele dag druk gedeeld in het Antwerpse en Child Focus verspreidde een opsporingsbericht.

wowi

De jongeman woont bij zijn moeder in Schoten en heeft door zijn autisme een aantal vaste routines. Eén ervan is naar de bakker gaan. Ook vanmorgen verscheen hij bij Bakkerij De Wit, waar hij iedereen kent. “Wij kennen hem als een vriendelijke jongen, erg sociaal”, zegt bakkerin Christine De Wit. “Deze ochtend viel het me op dat hij zenuwachtiger was dan anders. Hij zei dat hij gehaast was, omdat hij zijn bus moest halen om naar zee te gaan. Ik vond het een vreemd verhaal, maar dacht dat hij met een groep op daguitstap zou gaan.”

Lege fles

De jongen had nog een vraag die anders was dan normaal: “Hij had een lege fles water mee en vroeg ons die te vullen. Wat het aannemelijk maakt dat hij echt naar zee wou gaan. Hopelijk is hij snel terecht.”

Toen de moeder merkte dat haar zoon verdwenen was, ging ze meteen naar de bakker om te zien of hij daar was, en hoorde ze het verhaal van zijn plannen om naar zee te gaan. “Sindsdien is het pure paniek, verschrikkelijk om niet te weten waar hij is”, zei ze.

Donderdagavond rond 22 uur lieten de ouders aan onze redactie weten dat de jongen goed en wel terecht is. Hij is helemaal alleen met de trein naar Knokke en terug naar Schoten gegaan. Zijn moeder reageert opgelucht. “Deze avond stond hij opeens voor de deur. Hij begreep niet goed dat we zo bang waren geweest.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER